Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.06.09. 13:21 emmausz

Ma érkezett

„Egy tudósokból spontán alakult társaság vizsgálat alá vett néhány jelenséget és témakört. Természetesen pontos számításokra és logikai láncolatok számbavételére alapozva bizonyos megállapításokra jutottak. Érdekes eredményeiket természetesen a nyilvánosság elé tárták (1987-ben) okulásképp.
Ezen eredmények egyike, hogy az észak-amerikai kontinens 2004-ben el fog süllyedni. A jelenség úgy zajlik majd le, hogy mindössze néhány hét leforgása alatt a kontinentális talapzatba nyomja az egész hatalmas területet az addig ott felgyülemlett National Geographic újságok súlya.
Tudni kell, hogy ez nem vicc. A tudósok maguk is pontosan látták ennek a képtelenségét. És pont azért csinálták, hogy szemléltessék, mekkora hülyeségeket lehet bebizonyítani teljesen tudományosan, érvekkel, számításokkal, stb. megtámogatva.”
Eddig az idézet.
Szerintem a dolog nem új keletű. A francia tud. akadémia ünnepélyesen deklarálta néhány száz évvel ezelőtt, hogy soha nem fog repülni az ember, mert a levegőnél nagyobb fajsúlyú valami nem tud a levegőbe emelkedni.
A most kapott anyag nagyon támadja a mikrosütőt – mondván, hogy a mikrohullámok rezgései roncsolják a sejteket, és a roncsolt sejtek rákosodáshoz vezetnek. Majd az érvelés végén megjegyzik, hogy főzéskor egyszerű papírral érdemes lefedni a főznivalót, mert a műanyagok rákkeltő zsírjellegű képleteket nyomnak az ételbe, melyek elsősorban mellrákot okoznak. Kérdéseim:
– Ha a mikro kifejezetten káros mindenkinek az egészségére, akkor miért élünk még mindig, akik évtizedek óta használjuk a mikrosütőt?
– Ha rákkeltő maga a mikro, akkor miért javasolja, hogy főzzünk benne, még ha mégoly egészségre ártalmatlan papírfedővel letakarva is az ételt?
–  Bizonyította-e valaki, hogy a gyomorból egészséges avagy roncsolt sejtek épülnek-e be szervezetünkbe?
Mivel nem, ezért saját hipotézisemnél maradok középiskolás biológiatudásomra alapozva, miszerint a gyomor ionokra, egyszerű képletekre bont le minden tápanyagot, és szükség szerint továbbítja, vagy löki ki magából a szervezet az ún. „hasi agyat” milliószámra átszövő idegpálya-hálózat vezérlésének megfelelően. Gondoljuk csak meg, hogyan épülhetne be szervezetünkbe pl. a vöröshagyma roncsolt vagy ép hártyája? A roncsolt vagy ép spenót zöldje?
Ugyanez a netes anyag nagyon támadja többek között az összes margarint, az aszpartamot, és most kapaszkodj meg: a vonalkódot, mely szerinte igen káros az egészségre valamiféle rezgések kibocsátása miatt. Azt állítja, hogy két egyforma almából az, amelyik mellett vonalkód található, hamar tönkremegy, szemben a kód nélküli almával, mely csodálatosan tartja magát. Ilyen alapon azt is mondhatnám, hogy a szögesdrót csúcshatása hátfájdalmakat okoz azoknak, akik a közelében kapálnak.  
Utolsó kérdésem: Ha a tudományos bizonyítékok jó részéről kimutatható, hogy szemenszedett szamárságok, akkor miért ne gondoljam ugyanazt a fenti munkáról, hogy ti. eme tudományos válogatás is az, mely itt részletezve van?
Nekem már megint Karinthy megfogalmazása jut eszembe:
„Mondja, mester – szólt hozzám a közvélemény-kutató –, melyik volt eddigi életében az önnek feltett kérdések közül a legostobább?  
Habozás nélkül rávágtam:
– Ez.”  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr745168940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása