Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.07.29. 14:43 emmausz

Második gyerekkor

Az első gyerekkorról bőven írt Karinthy. A bukott férfi (Neugebauer) visszamegy az iskolába nyáron, mert beszélni akar Frőlichhel, amiért is az megbuktatta. Előzetesen lefolytatja magában a megbeszélés témáját. Mindent pontosan eltervez, a szófordulatokat is beleértve. Pl.: „Beszéljük meg ezt a dolgot, mint férfi a férfival.” Aztán…
Jön a szembesülés, mert a folyosón csakugyan megjelenik Frőlich.
– Nááá, maga az a fiatalember, akit megbuktattam?
– Igenis, tanár úr.     
– Na, csak készüljön a pótvizságra.
– Igenis, tanár úr.
(Frőlich el.)
A második gyerekkor hasonló.
Eltervezem, hogy beszámolok az orvosnőnek arról, hogy egyik éjszakám heves szívdobogással telt el, csak hajnalban tudtam elszenderedni. És még szerencse, hogy élve ébredtem. Eltervezem, hogy megkérdezem a véleményét róla, hogy a marék gyógyszerem mellett van-e lehetősége és értelme annak, hogy Béres-antifront-cseppeket vegyek be, mert láthatólag megdolgoz a front vénségemre.
A rendelőben várok soromra. Egy pasas markában 15 recepttel jön kifelé, elbúcsúzik, majd visszajön reklamálni, merthogy valamit nem írt fel neki a doki. Elmagyarázzák neki, hogy mi a helyzet. Pasi el, majd megint visszatér. Még mindig úgy véli, valamivel tartozik neki az orvosica. Amikor nyílik az ajtó, megint besurran, és elég gyorsan végez(nek vele). Lassan sorra kerülök.
Az orvosnő megelőz kérdéseivel:
– Na, hogy van Gyorgyovich úr, méri a vérnyomását?
Én töredelmesen bevallom, hogy nem, mert akkor se mernék többféle gyógyszert beszedni, ha magasat mérnék. Hozzáteszem, hogy persze megint megígérem, hogy szorgalmasan fogom mérni. Ő persze azonnal megteszi. (Várakozás közben fülcimpámat többször megérintem. Langyos. Ez kb. 150-es tenzióra utal.) A doktornő 145-öt mér, és meg van elégedve vele. Ez még elmegy. Majd azonnal megkérdezi:
– Mikor volt kardiológusnál.
– Márciusban a kórházban.
– Minden évben menni kell, megnézetni, nem változott-e a helyzet. És mondja csak, vért mikor vettek magától.
– Két hete.
– Rendben van. Nos, hogy van a kedves felesége?
Mondom neki, hogy hogy van. Viszont kérdem:
– Felírná-e a fiamnak is a szokásos pirulákat?
– Persze, nagyon szívesen. Gyorgyovich úr, mondja, dolgozik még?
– Igen, de távmunkában.
– Hát az kitűnő. Fele strapa, fele stressz. Gratulálok – mondja.
Még megemlítem neki, hogy az iménti pasas, remélem, nem tesz több látogatást recept ügyében.
– Feltehetőleg nem – válaszolja –, nem volt igaza egyik esetben sem, csak vagy nem tud olvasni, vagy pedig ismételten felületesen nézte meg a vényeket.
Én örömmel veszem tudomásul, hogy nincs kórosan magas tenzióm, és örömmel veszem át a salátahalmazt, a vényeket, melyek negyedévre ellátnak munícióval.
Csak az utcán jut eszembe, hogy szokása ellenére nem hallgatta meg a szívemet, és én se hívtam fel rá a figyelmét, és nem kérdeztem meg a Béres-cseppekről sem a véleményét.
Igaz, hogy a patikus is képes tájékoztatni, másfelől pedig pillanatnyilag jól érzem magamat.
Augusztus 8-án újra ellenőrzés a kórházban, hogy elég híg-e már a vérem, szept. 24-én pedig a háziorvost is fel kell keresnem, mert az orvosira szükségem van a jogosítványom érvényességéhez.
***
Megérkeztek Zsuzsáék.
Gosti nagypja és nagyanyja között kívánt aludni. Nagy kitüntetés ez mindkettőnknek, mert hatalmas bizalom megnyilvánulása.
Kora reggel dolgozni mentünk.
Nem volt szívem felkelteni a fiút, hogy meg ne ijedjen, ha ágyunkat üresen találja.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr155168996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása