Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.09.02. 16:07 emmausz

Kihívások

– Gyere ki!
Ez egy kihívás.
– Írj kommentárt az üzenethez!
Ez egy másik kihívás.
– Menj le sétálni, mert jó az idő.
Ez is kihívás, a derűs ég csalogatása.
– Bírd ki, hogy alulöltöztél, nem számítva arra, hogy tíz percen belül minden elborul és erős északi szélre vált a korábbi alig szellő.
Ez már egy „combos” kihívás.
Meg is hátráltam. Idő előtt hazajöttem.
Nem volt kedvem megfagyni, sem újraöltözni, mert mire téliesítem szerelésemet, megint hétágra süt a nap, és
úgy járok, mint Besenyő bácsi (de, nem de, nem de, nem…), aki viszont
úgy járt, mint Bálám szamara (a veréses nógatás ellenére sem ment tovább), aki viszont
úgy járt, mint Huckleberry Finn apja (Tatád maga se tuggya, mit akar. Eccer asziszi gyün, másszor asziszi marad).     
Az előzőek igazolására bizonyíték, hogy két felhőképet kaptam lencsevégre. Fényesen kék az ég – egyik fele. A másik meg sűrű setét, mint az Arany-versben.
Mindenesetre egy aktuális makrót is készítettem két részletben (sorozat).
Attól aktuális, hogy Micáék nálunk lakván Elvi költöztetésén fáradoznak, és azon, hogyan lehetne a teret tágítani, vagy a holmikat praktikusan elrendezni.
Nos az úton arra lettem figyelmes, hogy egy hangyaboly költözködik. Itt nincs lustálkodás, ismerjük a meséből (A tücsök és a hangya). A hangya hangyaszorgalommal teszi dolgát. Ebben az esetben is ez történt. Minden egyes (kázsdij) hangya rágójába vett egy még fényes bőrű bábot, s ezzel a teherrel közlekedett a rét zegzugain át. Kíváncsi voltam, hová tart a nászmenet. Lefotóztam útjuk végét is, mely egy kisebb homokos turzásba szájadzott. Ebbe az új, összkomfortos geofűtésű hangyalyukba költözött a boly. Senki nem reklamált, vitte a lyukba a bábot.
Itthon beszámoltam róla, hogy a hangya kiröhögne minket, hogy miféle dolgokat hordunk magunknak össze. De kiröhögne a beduin is, mert náluk az a szokás, hogy ami a tevére fér, az fontos, ami nem fér rá, az haszontalan, s mint ilyet, nem viszik magukkal.
De eszembe ötölhetne a férjek és asszonyok ellentétes törekvése nyaralásuk előtt. A férfi félti egyetlen kincsét, autóját, ezért inkább degesz erszénnyel és kevés cuccal utazna, az asszony meg legszívesebben az egész lakást utána kötné a kocsinak, mert biztonságra törekszik. Így a beduinok sorsát követik. Felmálházzák amúgy istenigazából a kocsit, hogy az csak úgy nyög belé, s így indulnak neki a határnak.
Végül ide kívánkozik, hogy a másvilágra készülő áll a legnagyobb kihívás előtt, s kiröhögheti a beduint, a nyaralásra készülőt, a hangyát egyaránt, amennyiben szinte semmit nem visz magával. Csak leheletfinom kötődését, mely a Teremtőjéhez vonzza, és még éteribb szeretetcsomagját, mely igazából egykorvolt tetteinek emlékeiből és irányultságából áll, és nem kötődik semmilyen anyagi valósághoz sem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295169063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása