Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.09.16. 10:54 emmausz

Fotózzatok!

Amikor az orvos arra ítélt, hogy sétáljak naponta egy órácskát, egyben törekedett értésemre adni, hogy legjobban teszem, ha beszerzek egy kutyát. Az majd levisz engem mindennap.
Próbáltam megemészteni a gondolatot, de nem sikerült. Hiába mondtam magamnak, miért kell ahhoz egy kutya, hogy lemenjek? Úgy tekintem, mintha itt volna mellettem, és a dolog el van intézve.
Ám a valóság rácáfolt elképzelésemre.
A kutya nem volt jelen, én meg feledtem a séta kötelezőségét.
Kutyát mégse vettem, mert nem fogom kínozni az emeleti lakás börtönében a mozgásigénnyel megáldott, megvert élőlényt. Valaminek azonban történnie kellett ahhoz, hogy rendszeresen járjak egyet a környéken.
Arra jöttem rá, hogy számos érdekes és/vagy szép benyomás ér jártomban-keltemben. Ezek érdemesek (volnának) arra, hogy megörökítsem őket a magam és mások gyönyörűségére.
Heuréka!
Megvan a megoldás: Veszek, viszek magammal fényképezőgépet, és ő lesz ez én „kutyám”, akit sétálni viszek. Ha megakad a szemem valamiféle esztétikus jelenségen, megállok, megpróbálok egy gyönyörű felvételt készíteni róla, és magammal hozom. Itthon aztán feldolgozom a Picasa program segítségével, és albumokba rendezem őket a selejtezés után (a gyengéket kíméletlenül eldobom).
A maradékon viszont elég gyakran legeltetem a szememet.
Részben szép emlékek ezek,
részben önmagukban is szép fotók,
részben – és nem titkoltan – mintegy tanúságtételem arról, hogy Isten világa szép, és a képdokumentumok képesek visszatükrözni annak szépségét, Aki létrehozta őket.
Persze vannak egyéb képeim is: pl. szociofotók,
melyek lelkiismeret-vizsgálatra késztetnek.  
Melyek felkiáltójelek,
melyek égbekiáltó rendellenességekre kívánják felhívni a figyelmet.
Persze ez a kevesebb.
Vannak aztán olyanfajta láttató képek, melyek egy része az általam felkeresett helyeket mutatják meg valamiért, és vannak természeti jelenségeket és azok következményeit megmutató képek. (Viharok pusztítása, hatalmas esők következményei, áradások, erózió stb.)
Mindezt azért írom le, hogy a hasonló cipőben (szandálban) járókat buzdítsam: Nemcsak kutyát lehet sétáltatni, hanem fényképezőgépet is lehet lóbálni.
És ahogy a kutyával meg-megáll az ember, hogy amaz megjelölje a territóriumát,
a fotózás miatt én is gyakorta megállok, részben megtalálni a kedvező témát és pozíciót, részben a gépet beállítani, hogy szép felvétel készüljön.
Tehát hallgassatok rám:
Fotózzatok!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr325169078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása