Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.09.25. 20:09 emmausz

Trónusom

Remélem, nincs igaza Parkinsonnak, aki szerint, mire elkészül a székház, csődbe megy a vállalkozás. Mert mi is történt valójában?
Eddig egy méretes, de meglehetősen rakoncátlan, az egykori Jugoszláviában készült forgószék ficánkolt alattam. Méretes volt, mert kényelmesen elfértem benne, és rakoncátlan, mert kikopott minden eresztékében, és pl. kerekei arra indultak, amerre éppen kedvük tartotta. Úgy mozgott, mint a kimustrálás előtt álló bevásárló kosár az üzletközpontokban. Röviden szólva, megzabolázása nonstop energiával járt.
Mindenesetre posztjaimat zömmel ezen az ülőalkalmatosságon ülve alkottam meg. Olyanok voltak ezek a posztok, amilyenek, de valahogyan mégiscsak létrejöttek.
De ennek vége.   
Ma kiebrudaltatott a csővázas szék, hogy átadja a helyét egy bőrfotel-félének. Finom és erős szagot áraszt, a bőrcserzés semmivel össze nem keverhető szagát, mint az új cipő. Szoknom is kell, miként az új cipőt. Gyanítom, hogy egy vagyonba került, de hát egyszer 64 éves az ember egy életben. Nemde? (Jelzem jövőre hatvanöt leszek, ami még kerekebb. Milyen meglepetés vár rám? Családiház? Magánhelikopter? Gondolom, nem. Már jó előre szóltam, hogy egy év múlva szülinapomra egy csomag zi-zit kérek.)
És akkor most vissza a fotelhez. Ez is körbevesz …, de szótfogad. Ha azt mondom neki: Vigyél az asztal elé, megteszi. Ha azt, hogy fordulj ki velem együtt 180 fokos szögben, azt is megteszi.
Vélhetően egy ilyen ülőalkalmatosság Nobel-díjas munkákat követelne, de nem kap. Továbbra is csak a napi eseményeket, és az egykor volt történeteket fogom bekörmölni a tetején lovagolva.
Ma sűrű programunk miatt felhagytam a napi bóklászással. Délután rokoni találkozón vettünk részt négyesben. Az ott felvett néhány fotót még fel kell raknom a mappába, úgy hogy itt abba is hagyom a posztot.
Még tán csak annyit, hogy holnap búcsú lesz V. Miklósnál. Tervezzük, hogy odaautózunk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755169089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása