Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.10.03. 15:02 emmausz

Ez ám, hazám

Még az Antall-kormány idején – tapasztalva a hatalmas széthúzást, elkeseredésemben készítettem két rajzot. Az egyik egy kílbótot ábrázol, benne két pasi evez: egyik északnak, másik délnek. Címéül ezt adtam: Egy csónakban mit csinálunk?
A másik hasonló: egy tandemkerékpárt rajzoltam két emberrel. Ám a tandemnek két kormánya volt. Egy az elején, egy a végén. Természetesen a két tag egymásnak háttal ülve taposta a pedált, azon erőlködve, hogy a saját irányába vigye a cangát. A címe: Így pedálozunk mi. 
Szeretném egyszer a közmegegyezés és közerkölcsök kiegyenlítettségét megtapasztalni, és az akárhánypár-evezősben ülő pártok egy irányba húzását, amerre a kormány(os) irányítja a csónakot. Hiszen egy csónakban evezünk. Nemde?
Ugyanígy szeretném látni az akárhányszemélyes tandemet, melyen egyfelé ülnek a sportolók. Nagyon szívem szerinti volt a minap látni, hogy Mikulás Zurinda, a szlovákok külügyminisztere benevezett és végig is futotta a Budapesten rendezett maratonit. Kívánom, hogy találjon követőkre.
Mindezt csak azért írom, mert ma van önkormányzati választás Magyarországon. Hátha megül a vázolt képek valamelyike a választókban, és azokban, akiket választanak.
* * *
Tapasztalhattátok, hogy újabban sokszor a napi fotóim adnak hangsúlyt írásaimnak, és fordítva; mintegy kölcsönösen erősítik egymást.     
Ma pl. lekaptam egy rézből készült műalkotást. A vitrinbe való filigrán kompozíció egy pianistát ábrázol, akinek a nótájára a pianínó tetején egy ürge táncol. Még Sens-ból hoztuk Katinak ajándékba, mert ő azt kérte, hogy neki valami igazi franciásat hozzunk. Hát ez a tárgyacska olyan légiesnek bizonyult, mint a franciáknál általános fém-ülőgarnitúrák. Épp csak annyi fém van bennük, hogy stabilan megtartsák az embert. A hozzá tartozó asztal is ugyanolyan könnyed stílusban készül. Nos, erre emlékeztetett minket „hangvételében” ez a bazári alkotás. Beleszerettünk, kiperkáltuk érte a nem kevés eurót. Hazajőve néztük meg az alaposan becsomagolt tárgyat: készült Kínában, s felhúzásra zenét produkál, egy amerikai dallamot. Nesze neked – eredeti francia. Képe in: fotóim/új mappa.
***
Egy kis anális. (Bocs, de régi papírfecniket selejteztem, és ennek a kitalációmnak megkegyelmeztem.) Képzeld el, hogy egy török agát lefényképezek, amint a tőle jobbra levő lovat vezeti elfele. Tehát mindketten a nézőnek hátat fordítanak. A kép címe: Aga lóval.
Ha megcserélem a két szót, az agát le is vághatom a képről. J

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr265169097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása