Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.12.29. 16:44 emmausz

Napok karakterek nélkül

Ha az ember kiesik a munkahét megszokott ritmusából, kicsit úgy érezheti magát, mint aki alól kicsúszott a talaj. Kicsit úgy is érezheti magát, mint én mostanában.
A decembert ilyen ritmusok jellemezték: Hétfőtől szerdáig roráté a Köviben, csütörtökön dolgozik Tücsi, pénteken már nem.
Már ettől a pénteki itthonléttől is megváltozott a hét karaktere.
Teljesen szombati hangulatban leledztem, mivelhogy eddig szombattól kezdve voltunk itthon ketten.
Ám ádvent elmúltával kiestünk ebből a már-már megszokott ritmusból is, mármint abból, hogy hosszabbodott hétvégével számoljunk. Hol utaztunk, hol itthon voltunk. Hol mi mentünk valahová, hol hozzánk jöttek.
Tegnap találkoztunk pl. Gyorgyovichok és a sógorságunk a Mester utcában.
Korábbról emlékeztem rá, hogy hétköznapra esik ez a 28-a, mert még azon hezitáltam: a két ünnep között van-e vajon parkolási díj, vagy se.
Úgy döntöttem, hogy nincs. (Nincs is.)
De vajon melyik hétköznapra esett ez a találkozás?
Ma a Margit-szigetet céloztam meg sétálásom helyeként. Ott botorkálok a fák között, és nem tudom, hogy szerda van-e … esetleg péntek.
Egyetlen kapaszkodót találtam emlékezetemben, mely bizonyossá tette, hogy szerda van. December 18-án (és ez szombat este volt) mentünk misére, megemlékezvén arról, hogy apánk éppen 50 éve hunyt el.
Nos innen már gyerekjáték volt kiszámítani, hogy csakis szerda lehet, mert igaz, hogy nem tudom, milyen nap volt tegnap, de 28-ára beszéltük meg a találkozónkat, és az tegnap volt. Akkor viszont ma 29-e van, és mivel 18-a szombatra esett, akkor ma – annyi, mint annyi – csakis szerda lehet.
Bizony az van ma.
Na.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr25169198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása