Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.02.04. 16:19 emmausz

Még mit nem!

Ma 80 éves Szabó Ferenc jezsuita.
Isten éltesse!
Ma temetik Ila nénit.
Isten nyugosztalja! 
Ma (nem számítottam rá, de) Kati rám telefonált, hogy tartsak vele Pomázra, mert orvoshoz kell mennie. Így hát oda vittem. Sokat kellett várnia (várnunk), a temetésről így kapásból lemaradtam.
Ma viszont Pomázról készült néhány hangulatos felvétel, merthogy szűkre szabott sétámat helyben tettem meg.
Ma megérkezvén a postaszekrényben találtam a kiadó válaszát korábbi megkeresésemre. A múltkorában kérdőívet küldtek azzal, hogy ha kiadják Közröhejes történeteimet, milyen feltételek várnak rájuk, és milyeneket vállalok én. Én azt vállaltam, hogy megírom a történeteket, és semmi egyébre nem vállalkozom. Azt x-eltem be, hogy adja el a könyv magát.
Nos, ehhez képest a következő örvendező hangú levelet kaptam: Nagyon örülnek a kéziratnak, a történetek olvasatják magukat. Néhány variációt közölnek még azt illetően, hogy mennyit kérnek a kiadásért, ha kp. azonnal fizetek, ha később, illetve, ha részletekben.     
Még nem feleltem levelükre, de ide írom: semennyit.
Soha.
Meggyőződésem, hogy azért van olyan sok ócska könyv a piacon, mert szerzőik a vélt siker reményében, legalábbis amiatt, hogy megjelenhetett publikációjuk, hajlandók voltak anyagi áldozatokra a kiadást, illetve a terjesztést illetően.
Na ne!
Ha egy könyv rossz, akkor ne adják ki.
Ha pedig jó (legalább annyira, hogy megéri az ésszerű kockázat viselését), akkor kerüljön a pultokra és csakugyan tartsa el magát (meg a könyvbizniszt, az íróról sem megfeledkezve).
A kisujjamat sem mozdítom meg annak érdekében, hogy írásom könyv alakban megjelenjen. Megvallom, 65 felé közeledve mit sem érdekel a hírnév, a becsvágy, a reklám és az önreklámozás.
Ha a kötet meg akar élni, tartsa el magát.
Ha nem, akkor meg nem érdemli meg a ráfordításokat.

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr885169240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimoto.devians.hu/ 2011.02.04. 22:07:49

Jól eltaláltad a kötet címét: közröhej, de tényleg. Ők nem is ígértek honoráriumot?

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.02.05. 07:44:36

Nem. És ez részben érthető. Rizikója van a kiadásnak. De hadd kérdezzem meg, annak nincs rizikója, hogy hónapokon át érlelődik egy mű, belefeccelek energiát, szellemi munkát, annak a tudatában, hogy lehet, nem kell egy kiadónak sem, mert nem üti meg a mércét?

akimoto · http://akimoto.devians.hu/ 2011.02.05. 09:40:49

Lehet, butaság, ahogy én gondolom, de itt a rizikóra hivatkozás a kiadó részéről egy nagy hazugság. Pénzt akar, de gyorsan. Ha a szerző előre fizet, nem kell bajlódni a forgalmazással, és megvan az adóra való is. A szerző helyében csak érvényes szerződés birtokában írnék, ki dolgozik ingyen manapság?

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.02.05. 12:26:48

Olyan világot élünk, amikor a rigófüttyért is pénzt kérnének, ha az az ostoba madár nem fütyörészne bárhol ingyen. Az biztos, hogy a kiadók biztonságra törekednek. Én ezen olyan nagyon nem csodálkozom. Viszont lehet, hogy munkámmal mást keresek meg, kiadót vagy napilapot. Még gondolkozom rajta. Végül is mivel korrektor és lektor is vagyok, sok baj nem lehet sem a megfogalmazással, sem a helyesírással. PR-költséget se kell számolniuk, mert nincs se kedvem, se eltökéltségem, hogy kiálljak a nyilvánosság elé kelletni magamat. Így hát nekik sem akkora a bukta adott esetben. Neked szép napot! :)

akimoto · http://akimoto.devians.hu/ 2011.02.05. 17:36:36

Biztosan van hozzáértő cég, amelyik örömmel veszi (meg) az írásaidat. Legyen így!:)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.02.05. 17:45:40

a próféta beszéljen belőled! :)
süti beállítások módosítása