Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.03.04. 12:15 emmausz

Coca-Cola a Kuka mellett

A szelektív hulladékgyűjtővel kezdek barátságot kötni. Mindig van ott valami érdekes. Találtam már forgalomból kivont érdekes megformálású szlovák tízkoronást, meg magyar tantuszt. Nemrégiben pedig arra jártamban láttam két Coke feliratú műanyagrekeszt telis-tele üres, de tiszta Coca-Colás üveggel. Mikor sétámból megtértem, már csak hűlt helyét találtam. Fogalmam sincs, mit érhet vagy negyven forgalomból kivont kólás üveg rekeszestül. Egy filmgyári kellékesnek adott esetben valóságos kincs, másoknak legfeljebb emlékeket ébresztő bálvány. Rég nem láttam üveges Colát. Műanyagba vagy aludobozba suvasztják a foszforsavas frissítőt. Már egyszer említettem, a hatvanas évek vége felé találkoztam először testközelben a Coca-Colával. Igaz, hogy akkor nagyüzemi méretekben, a BULIV kőbányai gyárában. Bemutatták az üvegmosót, a töltő automatát. A gépsor jó tempóban palackozta a Bécsből hozott sűrítményt. Csakúgy zörögtek az üvegek. Mindenki ihatott, amennyi beléfért. Először nagyon különös, gyógyszerre emlékeztetőnek ítéltem az aromáját. Később szívesen ittam alkalomszerűen. Nem is rozsdásodtam meg. (Tudni lehet, hogy a cola rozsdamaró többek között.) Egyéb mellékhatásait illetően olvassa el a fogyasztói tájékoztatót, kérdezze meg az üzletvezetőt vagy a gyári titkokat őrző Coca-Cola céget.
Egy bizonyos. A negyedliteres üveg régi formatervezésű, és az egész világon elterjedt voltánál fogva semmi mással össze nem téveszthető. Magam is elraktam egyszer egy darabot. Nem azért, mert bálványozom, nem is azért, mert kincs, csupán egy kor efemer emléke.
Bármikor összetörhet, valaki kidobhatja stb.
Ma is elmentem a szelektív bodegák mellett, mert a szélirány úgy diktálta, keljek át gyalog a hídon és guruljak vissza vonattal. Így is lett.


2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr425169273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2011.03.06. 19:08:36

A múltkor, ahogy elmentem egy étterem mellett, csak úgy, automatikusan benéztem egy pillanatra az ablakán, és a pulton láttam sok colás üveget. Én is úgy megdöbbentem, mert rég nem láttam már ilyen üvegeket. (Egyébként én egy eredeti, csatos Bambi-s üveget őrzök itthon. Tulajdonképpen teljesen véletlenül maradt meg annak idején, de túlélt minden költözést, és most már nagyon vigyázok rá. :-)))

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.03.06. 21:44:05

Lehet, hogy megirigyelné a Vendéglátóipari és Ker.-i Múzeum. Ki tudja, van-e nekik. Én a Gyöngy pöttyös üvegét is bírtam, de nem maradt meg. Talán visszaváltottuk.
süti beállítások módosítása