Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.03.26. 13:23 emmausz

Szombat a Jurában

Ma reggel írtam egy egyoldalas kommentárt az Echóba, s eszembe jutott Szabó Feri jezsuita, a lapunk főszerk.-je, aki délelőtt az MTA-ban átvette elismerését. HÍR: „Döntés született ugyanis az idei Magyar Örökség-díjazottak első csoportjáról. Kitüntetésben részesül többek között P. Szabó Ferenc teológiai és irodalmi munkásságáért.” Mostanra már túl vannak a ceremónián – gondolom.
Eddig nem írtam róla, de többé-kevésbé mindenki megnáthásodott, torokgyulladással küszködött. Éva ma du. orvoshoz megy, mert hőemelkedése van. Flórácska táplálása miatt nem mindegy, milyen gyógyszert szed.
Különös aggodalomra nincsen ok, azért is nem vallottam eddig róla.
Ebéd előtt lecsavarogtam a kötelező penzumot.
Egy kapu előtt olvasom a táblát: Attention au chien! Ám a kutya nem volt formában, rám se ugatott.
Kb. másfélórásra sikeredett kirándulásom. Mondhatom annak, mert akármelyik irányban indulok, mindenfelé hamar a mezőkön, a ligetekben találom magamat.
Egy kőbánya szélén megállt egy zürichi kocsi, és egy alkalmas asztalnyi kősziklára terítettek, megebédeltek. Ennyi lett volna a kirándulásuk?
Találkoztam még két bringással. Középkorú pár kerekezett a terepen, színes bringás szerelésben.
Találkoztam még számos traktorossal is. Egyik földet szállított, a másik tűzifával megrakottan szaladt az országúton, a harmadik pedig rendre új tehéntrágya-szállítmányokkal fordult.
Kérem szépen, ma a trágyázás sem úgy megy, mint régen.
Nem vellával van erányosan felhányva, hanem gép pakolja meg a traktor speciális pótkocsiját. Ez a szerelvény egyfajta célgép a traktor után kötve. Található benne hosszirányban két db. Koller-járat. Ez olyan, mint a húsdaráló végtelenített csigája, csak persze késszerűen éles és nagy. Nos, ezeket kezdi a traktoros kellő tempóban működtetni a traktor sebességének a függvényében. A két csigasor meg a terítés munkáját rekordidő alatt ellátja. Abból gondolom, hogy a traktor sétám közben háromszor fordult egy-egy rakománnyal az istállóktól távol eső mezőgazdasági területig, és szórta szét a trágyát.
Azt üzenhetem a Pravdának, hogy
Na francúzszkih paljah pásut traktori.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915169305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása