Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.03.27. 13:36 emmausz

DIMANCHE

Mivel az óraátállítás este megtörtént, egy órával hamarabb reggel lett. Csak a fiúk jönnek misére, persze a nagyi és én is. Sőt a szomszédból a 83 éves Monsieur Léon is. Éva marad Estelle-lel, Flórával.
Ma Valdahonba megyünk. Ez az ötezres városka. Ide járnak a fiúk iskolába. A kb. 10 km-es utat naponta megteszik az iskolabusszal. Itt van a főtéren a gótikus stílusú templom. A környékről is ide jönnek a hívek. A misén több szólamban szólnak a népénekek, a bejáratnál osztott kottából, énekszövegből énekelünk. Ez egy A4-es lap. Erre a vasárnapra készült. Még egy grafika is díszíti.
A misén ma az evangéliumi perikópa a szamariai asszony és Jézus párbeszéde, melyet Jákob kútjánál folytatnak. Itt mondja ki Jézus, hogy ő a Messiás, akire várnak. A szöveget lehet követni, különösen, ha előtte magyarul már elolvastuk itthon.
Körbenézek.
Velünk szemben egy aranyköpenyű Mária-szobor. Gyorsan lefotózom.
A főoltár mögötti üvegablakokon a három arkangyal. Rafael, aki Tóbiást vezetgeti útján, a gonoszt legyőző Mihály, és Gábriel, aki Máriát üdvözli Názáretben.
Ezeket fényképezem és a cserkészeket, akik együtt imádkozzák a pappal együtt a szentélyben a miatyánkot. A doxológia szövegét a hívek és a pap együtt énekelik.
Három világi és a pap áldoztatnak. 3 férfi és egy nő. A világiak nincsenek beöltözve. Gyorsan halad a szentség vétele.
Jóllehet hűvös van odakint, a templomban működik a légfűtés, a padlórácsokból áramlik a meleg. Kifelé menet lefotózom a rozettás ablakot, leadjuk a szöveglapot, az előtérbe kitett anyagok közül elhozunk egy szép kiállítású paperback kötetet, Evangile selon Saint Matthieu. Vihető.
Visszük.
Kint a cserkészek kínálják tortaszerű kerek süteményeiket. Egy gateau 8 euro.
Nemigen marad belőle.
A misét vezető pap küld Évának egy Eucharisztiát, mert érthető okokból nem tudott misére jönni.
Hangicsálós ebéd következik, utána sétálni kívánok. Ezért most befejezem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr945169306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása