Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.05.24. 16:10 emmausz

Ujjgyakorlatok

1. Mai csavargásom irányát az határozta meg, hogy 14.20-kor az órámra néztem. Emlékeztem rá, hogy a 34-es járat félkor áll meg nálunk. Amíg megérkezett, beálltam egy fa árnyékába, mert meglehetősen tűzött a nap. Új Volvo-busz jött, a légkondis. Feltételezésem szerint egyes sofőrök egészségtelennek ítélik a léghőmérséklet temperálását, merthogy hőség ide vagy amoda, a kondi nem működött. Néhány ablak fogadta csak be a szellőt és a külső baromi meleget is. Hazafelé új Volvo-busz állt be a megállóba. Ablakok becsukva, légkondi bekapcs. Nedves trikóm azonnal lehűlt. Én követtem. Csak megfázás ne legyen belőle.
2. Tilosország buszmegállójában tábla hirdeti: Smoking is forbidden! Nem izgatott fel: Trikóban voltam, nem smokingban. T-shirt is…?
3. F. meséli, hogy felettese a főrendőr takarékossági okokra hivatkozva egy értekezleten az alátartozó megye minden kapitánysága részére előírta, hogy a rendőri hivatalok minden mellékesének minden vécé tartályába tegyenek egy literes palackot teli vízzel. Így lehúzásonként egy liter vizet takarítanak meg klozettonként a népgazdaságnak. Arra nem terjedt ki a figyelme, hogy adott esetben a műveletet meg kell ismételni, esetleg ismételten meg kell ismételni. Márpedig a megtakarított víz ára az elpazarolt munkaidő-kiesés lesz, vagy hanyagság esetén a takarítóknak gyűlik meg a bajuk a szmötyivel.
Ennek a rendőrtisztnek volna nekem is egy bevezetni való ötletem: Ha az egykarú csap forróvíz állásban volna, mielőtt kinyitná, állítsa hidegre. Hiába áll a melegvíz helyzetben, az első néhány liter víz mindenképpen hideg lesz, mégpedig a melegvíz tarifájával számolva. De ha hidegre állítja, akkor az alacsonyabb tarifájú víz díját fogja leperkálni a liter víz után.   
4. Eljövök egy üzlet előtt. Nemrég virág-nagykereskedelemmel foglalkoztak, most wild-sportra esküsznek. Lehet fogadásokat kötni, hogy a jövő héten miféle üzletté avanzsálnak. Én szerintem hurkatöltő állomás lesz a következő profiljuk.
5. A postaszekrényben az ELMŰ-ÉMÁSZ hírlevele vár arra, hogy elolvassam. Alkoss! Pályázz! Miből nyersz energiát? Pályázati feltételek: Mindenki indulhat, aki kedvet, tehetséget érez magában, és betöltötte a 14. életévét. Én betöltöttem. Pályázok: Plakátom szlogenje: KAPCSOLD KI! KAPCSOLD LE! És egy keleti sokkarú valakit álmodok a plakátra, aki kivételesen nem táncol, hanem  minden karjával lekapcsol egy feleslegesen bekapcsolva felejtett elektromos masinát. Akármi legyek, ha nem ez a legjobb módja az energia-felszabadításnak.


1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr135169379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyorgyovich miklós · http://emmausz.freeblog.hu 2011.05.24. 21:14:32

Elég őrültség, amit ide copyzok. A translate this page így tette át az első posztbekezdésemet angolra:1. Mai csavargásom irányát az határozta meg, hogy 14.20-kor az órámra néztem. Today's loitering in the direction determined to 14:20 pm and I looked at my watch. Emlékeztem rá, hogy a 34-es járat félkor áll meg nálunk. Remembered that the 34-inch half-stop flight with us. Amíg megérkezett, beálltam egy fa árnyékába, mert meglehetősen tűzött a nap. Until you arrived, I joined the shade of a tree, rather it has set for the day. Új Volvo-busz jött, a légkondis. New Volvo bus came, the air-conditioned. Feltételezésem szerint egyes sofőrök egészségtelennek ítélik a léghőmérséklet temperálását, merthogy hőség ide vagy amoda, a kondi nem működött. I assume that some drivers are perceived to be unhealthy air temperature tempering, for it to heat or yonder, the gym was not working. Néhány ablak fogadta csak be a szellőt és a külső baromi meleget is. Received only a few windows in the breeze and the external heat is brutal. Hazafelé új Volvo-busz állt be a megállóba. Volvo's new home from the bus stop was. Ablakok becsukva, légkondi bekapcs. Windows closed, air-conditioning peak. Nedves trikóm azonnal lehűlt. Wet T-shirt immediately cooled. Én követtem. I followed. Csak megfázás ne legyen belőle. It is not just a cold. 2. 2. Tilosország buszmegállójában tábla hirdeti: Smoking is forbidden! Tilosország buszmegállójában sign proclaims: Smoking is forbidden! Nem izgatott fel: Trikóban voltam, nem smokingban. Not excited about it: Trikóban I was not smoking. T-shirt is…? T-shirt as well ...?
süti beállítások módosítása