Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.06.08. 14:54 emmausz

A gáton. Kenyéren és vízen

„Ez volt hát az ember, ha kellett, a gáton…” (Toldi)
A Toldi pedig Miklós volt.
Este sok ember relaxált a pünkösdfürdői gáton, és hogy hány hallgatott közülük a Miklós névre, nem tudom. Két Miklós biztosan jelen leledzett. Én, és akit felismertem, Vámos M. Ott bringázott egy kutya társaságában. Föl s alá. Ő persze nem ismert fel engem. Én csak egy Miklós vagyok, ő meg az író V. Miklós.
De nemcsak Miklós nevű író sétált a parton, hanem egy Péter is. Esterházy. Őt is fölismertem, mert nemcsak Péter volt, hanem  E. Péter, az író.
Ő persze honnan tudta volna, hogy magam is író volnék.
Blogger.
Kisvártatva újabb cangás érkezett. Velem szemben haladt. Ő bezzeg felismert engem,
G. volt, aki rendszeres templomlátogató – csakúgy mint szerénységem. Megelőzött engem a köszönésben, amit sietve viszonoztam, hiszen seperc alatt elhúzott mellettem.
Jó lett volna a sétafika, csakhogy nem vettem figyelembe az uralkodó szélirányt. Északról haladtam délnek. Az enyhe széllel egy irányban. Pedig az lett volna az egyetlen, amely megkönnyítette volna gyaloglásomat az igen párás melegben.
Ma megismételtem a Duna-parti kutyagolást, de egyre inkább elment a kedvem az egésztől. Ma 87%-os volt a dunszt, kevés volt bennem a folyadék, érzem a hidegfront közeledtét… Tovább is van, mondjam még?  Alig fotóztam az időnként szemeregni kezdő esőben.
Viszont 65-höz közeledve ma új életet kezdtem.
Én, aki oly sokat foglalkoztam a délszláv jelenésekkel, ma elhatároztam, hogy megpróbálom a heti két napi visszafogott étezést: kenyérfélék vízfélékkel. A változatosság kedvéért kanyarítottam egy szelet Mica által sütött kenyeret és desszertnek kiflikarikákat ettem hozzá. Folyadékképpen pedig a zsűri által első helyen kihozott aquincumi csapvízből kortyolgattam a magam és mások testi-lelki egészségére.
Ha beválik, folytatom.
Holnap lazítás következik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915169401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása