Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.06.13. 17:32 emmausz

Pünkösdhétfő Máriaremetén

Valaha a Regnum Marianumban Varga Péter vagy más kitalálta, hogy a mozgalom viszonylag zárt majálisán a különféle csoportok rukkoljanak elő valamiféle programmal, játékkal, foglalkozással. Ezek voltak a „bódék”, melyek egyikében gyurmázni, a másikban ügyességi játékot űzni, a harmadikban vetélkedni, a negyedikben sportolni stb. lehetett. Blanckenstein Miklós Az Orsz. Lelkip.-i Int. vezetőjeként elég gyorsan átvette és át is ültette ezt a gyakorlatot az esztergomi egyházmegye különféle színfoltjainak, közösségeinek a bemutatkozását célzó évente ismétlődő rendezvényen a máriaremetei, karizmák ünnepe meghonosításával.
A színpadon énekkarok, bábosok, iskolás tánccsoportok váltották egymást, de gitárosok, tanúságtevők is felléptek. Ugyanott záró szentmisét is tartottak minden pünkösdvasárnapot követő hétfőn. Szinte minden évben kilátogattunk erre a majálisra (idén juniális). Hol esett, hol majd elfújt a szél bennünket. Máskor erősen poros volt a terep. 1997-ben pl. ki kellett állnunk Tücsivel, és megosztanunk házasságunk transzcendens vetületeit a hallgatósággal. Tizenhárom fok volt, esett az eső, dermesztő szélfújt és rövid ujjú ing volt rajtam.
Az idei szintén hozott meglepetést. Még több sátor (bódé) állt az érdeklődők rendelkezésére. Talán a sátorprogramok jobban magukhoz vonzották, tömörítették az érdeklődőket, mindenesetre a választéknövekedés ellenére mintha megtorpant volna az érdeklődés a rendezvény iránt. Csak remélem, hogy nem csökkent.
Volt még egy érdekessége az idei juniálisnak.
Kint voltak a jezsuiták, egykori munkaadóim,
kint a Szent István Társulat, Tücsi munkahelye,
kint a Közös Pont-ÖKI, Mica munkahelye, és
kint a Szentjánosbogár Egyesület, mely Elvira munkahelye egyben. És
kint voltunk mind a négyen, akik egy-egy közösség elkötelezettjei vagyunk ugye.
Sok szép arccal, régi ismerőssel és ismeretlennel futottunk össze. Próbáltuk velük az elvarratlan szálakat elvarrni, de legalábbis örülni a velük való spontán találkozásnak.
Azt kell mondanom, az idő is „király” volt. Nem esett, de olykor árnyat adó felhők moderálták a hőség ontására kihegyezett napsütést.
Sikerült ottlétünket is egyszerre befejezni, így négyen ültünk a kocsiban hazafelé.  
A helyszínen készült 10 kép a fotók 2011.3 albumban láthatók.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr165169409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása