Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.06.15. 12:19 emmausz

Aránytalanságok oldási kísérlete

Mottó:
/ Érik a szőlő, / hajlik a vessző,  / bodor a levele. /
/ Egy szegény legény / szántani menne, / de nincsen kenyere. /

… rengeteg barack és őszibarack érett idén… Sajnálom a több száz kiló gyümölcsöt megrohadni látni, mikor a zöldségesnél megfizethetetlen az ára. Én már alig bírom a szöszmötölést, a lekvárok és befőttek gyártását. Azt sem tudom, miért csinálom, mert nem szeretjük a befőttet, a lekvárokat sem tudjuk elhasználni, ha 500 évig élünk, akkor sem. Még az évekkel korábban elrakottak sem fogytak el. – Lajos bácsi, akit súlyos emésztési zavarokkal hoztak be, két és fél évvel ezelőtt panaszkodott így a kórteremben. Óbuda külső felén laktak feleségével. Egy gyermekük tőlük messze élt. Kertjükben a gyümölcsök és a zöldségek évente rendre hozzák formájukat. A konzervált gyümölcsök, a savanyúságok garmadával sorakoznak a kamrában. Lassan már be se férnek. Ők meg szenvednek a felgyülemlett készletek miatt, a bőséges termés miatt.
Paralel szenvednek azok az ismeretlen szegények is, akik nem tudják megfizetni a zöldségesnél a konzervek és friss gyümölcsök, zöldségek árát.
Nem kellene találkozniuk a kétféle szenvedőknek, hogy az adás és befogadás révén szenvedésük agapéban oldódjon?
Mindenki jól járna, és örömük kölcsönös volna.
Mindenki felszabadulna a nyomás alól.
Aki belefullad a bőségbe, az is, aki ínséget szenvedett korábban, az is.
Mert így a régi anekdota igazsága érvényesül:
Az egykori színi igazgató ugyanis ezt mondta: Amikor fiatal voltam, volt mivel ennem, de nem volt mit. Ma már volna mit ennem, de nincs mivel.
Nem kellene adni azoknak, akiknek még van mivel enni, de nincs mit?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr15169411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása