Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.07.26. 20:18 emmausz

Egy gonddal kevesebb

Leiratkoztam a Facebookról. Megpróbált velem angolul kommunikálni. Nem tudott. Úgy voltam vele, mint Huckleberry Finn apja. „Beszéljen az a tanár úgy mint minden tisztességes, rendes ember – angolul (esetemben magyarul).
Jó a facebook, csak ha valakire ráuszít a gép, mondván, hogy szeretne XY barátjának tudni, XY nem egy esetben vissza szól dörgedelmes hangon, hogy kikéri magának, hogy megjelenítsem bármiféle listán az ő nevét. Megértem, csak azt nem, hogy a fb csapata hogy engedheti meg magának a prókátor szerepet.
Azért maradtak gondjaim. Jó az internet-kapcsolatunk, csak a korábbi rendszerrel nem egészen kompatibilis, ezért átszerelik a rendszert.   Innen adódik, hogy mire kimondom, hogy van internet, éppen elszáll, s mire elszáll, már újra van. Az átállás még kb. két hét a szerelőik szerint.
Jó a fotók internetes rendelési lehetősége, ha működik. De esetünkben nem ez történt. Hibát jelzett, amikor a fotókkal megterheltük a rendszert. Egész korábbi nekikészülésünk odaveszett.
Szoktam mondani: ez a világ nem tökéletes. Ennek számtalan jelével találkozom. Nem is illene hozzá a tökéletesség, hiszen  árnyékvilág.
Minden relatív.
Jó, hogy a péknél előre lehet rendelni nagy mennyiségű pogácsát.
Mondom: három kiló kellene.
Mire ő: az nem nagy mennyiség.
Jó, hogy ma Anna nap van, s QQ-t megköszöntöttem, de a család Annái, Anikói zömmel Nyugaton leledzenek, ahol hírből sem ismerik a névnapozást, se a franciák, se az amerikaiak, se a hollandok.     
Azért Isten éltesse az összes Annákat, akár a Monarchia, akár az azon kívül eső területeken laknak.
Jól elszaladt ez az év. Már több, mint egy hónapja rövidülnek a nappalok. Két héten belül megérkeznek Éváék családostul. Kibővül a család egy időre. Igazából lassan megvehetem utolsó BKV szelvényemet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805169461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása