Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.08.12. 08:18 emmausz

Első napok

Reggel kihordtuk a játékokat. Ki a reggelit. Reggeli után a golyózás következett. A pétanque jókedvre derített mindenkit. Délre már néhány műanyagjáték megadta magát. Délután ellátogattunk a Tescóba, pillanatragasztóért, hintaágyért, még egy asztalért, néhány napi hideg és meleg élelemért. Visszatérve összeállítottuk a kínai gyártmányú hintaágyat. Csak hat db hatos anya hiányzott a készletből. Ezeket sikerült pótolni. A játékokat is megragasztottuk. Újra megtapasztaltuk, hogy a pillanatragasztó legjobban a bőrünket ragasztja meg. Tanúság: mindenből csak a legjobbat szabad megvenni. A szabadság kitűnő alkalom arra, hogy év közbeni mulasztásainkat pótoljuk. Elhoztam a kb. tíz napja heverő almákat és megettem őket. A magunkkal hozott babakocsit is meg kellett erősíteni. Svájci bicskám bevetésével megtörtént. De Fr.-nak is akadt dolga, megragasztotta rendszámtábláját, Éva megvarrta kocsiárnyékolójuk szakadását. A fiúk hosszas sóhajtozások után betelepedtek az Espace-ba, és tótágast ülve, kitekert végtagokkal, de hozzáfogtak a nyári tréfás feladataik megoldásához. Mindhárom testre (évfolyamra) szabott feladatsorral küszködik, hogy az iskolai év kezdésekor ne támadjanak visszaszokási nehézségeik.  
A picike (Flóra) előtt Estelle két nappal ezelőtt tornamutatványokat végzett. Főleg ugrált. Flóra belement a játékba, és megpróbálta Estelle-t utánozni. Kicsi segítséggel kitartóan föl-le rugdossa magát, rugózik. Ez történt este is végkimerülésig. Majd rövid sírdogálás után sürgősen elaludt. Ekkor kezdődött egy hosszas Carcassone-társasjáték. T. és én nem vettünk benne részt. A többiek igen. Estelle, a kicsiket, Elvira és Éva a magyarokat, a fiúk és François a franciákat képviselte. Valamivel féltizenkettő előtt hangos jókedvük véget ért. Alkalmasint a játék is. Mindenki lefeküdt.
Második nap

Reggel nagyi meg én, a „nágypápá” lejöttünk kávézni. Magunkat rendbe szedni. Ilyenkor nincs konkurencia. Áttanulmányoztam környező településekről szóló turisztikai leírásokat, és némi szívbéli fájdalommal vettem tudomásul, hogy nekem a Várhegy vulkáni kúpja életveszélyesen meredek, és már elérhetetlen. A rózsakőre ülni (szerelmesek egybekelését segíti elő a babona szerint) okafogyott, a Badacsonyt megmászni legalábbis kockázatos, tekintettel arra, hogy a ház árnyékában üldögélve hideg van ugyan, de Tücsi (kimerészkedett a napos részre) már reggel nyolckor hőségről számolt be.
Úgy érzem magamat, és egyre inkább úgy, mint a Tersánszky-féle Misi mókusban szereplő két kövér mókus, az örökké termő fán. Misi mókus elbánt azzal a kígyóval, mely a másik kettőt halálos rémületben tartotta. Nem tudtak volna elmenekülni a fenyegető veszély elől. Misi mókus azt tanácsolta nekik, hogy fogyjanak le, mert ez visszahozza mozgékonyságukat. Meglehet, hogy az enyémet már nem hozná vissza, koromnál fogva.
Így hát teszem, amire képes vagyok.
Pl. próbálom jó szemmel fotózni a vidéket és a rokonokat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr705169481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása