Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.02.04. 15:02 emmausz

Keresztények pró és kontra

„1981 óta a »medjugorjei történet« megosztja a vallási közösségeket” – írta a jezsuita Távlatok c. folyóirat egykor.
Van, aki hiszi az ott történteket, van, aki tagadja a jelenések hitelességét, üzletnek és csalásnak minősítve az évtizedek óta tartó jelenéssorozatot. Mindenkinek szíve joga, hogy pró vagy kontra foglal-e állást a jelenések ügyében. Én a pró oldalon állok.
Amiért ma ezzel a témával (is) foglalkozom, annak az az oka, hogy sok „kontra” véleményt követően most egy „pró” állásfoglalással találkoztam, amit szintén jezsuita fogalmazott meg. Egy részét ideidézem:
„Medjugorjéban annyira szeretik az Istennek való engedelmességet, mint a napfényt, vagy mint a kenyeret az asztalon. Ezért Isten valóban olyan közeli, olyan, mint otthon az apa az anya vagy a testvérek. A nép hallgatja a plébánost, a plébános hallgatja a látnokokat. A látnokok hallgatják a Szűzanyát. A Szűzanya hallgatja és látja Jézust. Jézussal van az Atya kebelén.” (P. Massimo Rastrelli S.J.)
A megfogalmazás szellemessége tetszett különösen is. Olyan, mint egy vers:
A nép hallgatja a plébánost,
a plébános hallgatja a látnokokat,
a látnokok hallgatják a Szűzanyát,
a Szűzanya hallgatja és látja Jézust.
Jézussal van az Atya kebelén

Olyan is, mint Szent Pál megfogalmazása a Rómaiakhoz írt levélben:  
„Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül. 
De hogyan hívhatják segítségül, amíg nem hisznek benne?
S hogyan higgyenek abban, akiről nem hallottak?
S hogyan halljanak róla, ha nincs, aki hirdesse? 
S hogyan hirdesse az, akit nem küldtek?

Ezért meg van írva: »Milyen kedves a jövetele annak, aki jó hírt hoz«…” (Róm 10,13–15)
* * *
Elvirának reggel elvittem, amiket még kért. Örömmel láttam, hogy nagyságrenddel jobb kedve van, mint tegnap volt. A kicsike megkönnyebbült, szakszerűen kezelik és feltáplálják. Abbeli óhajomat fogalmaztam meg Elvirának, hogy szeretném mielőbb megpuszilni Levente tappancsait, szeretném jól megcsiklandozni és sokat nevetgélni, játszani vele. Hát csak igyekezzen az a gyerek. Sokan sokat fohászkodunk azért, hogy Levi összeszedje magát, és mindketten egészségben hazatérjenek.
Lám, keresztényeknek valljuk magunkat, és mint ilyenek Európa része vagyunk, még ha kisebbségben is. (
OV in EU)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr645169595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_5026 2012.02.06. 01:28:25

Csatlakozva a fohászkodókhoz kívánok mielőbbi hazatérést mamának és babának.

Ismeretlen_11533 2012.02.06. 07:48:55

KÖSZÖNÖM. A picike állapota változó. Mindenbe belealszik és ez nem jó. Most azt mondják, hígítani kell a vérét. Csak tudnám, mitől sűrű. Nagy empátiával gondolok a kórházban szenvedőkre. Ma már indul a hét. Remélem, a sok okos orvos eredménnyel dugja össze a fejét, hogy gyógyuljon az a szegény ártatlan.
süti beállítások módosítása