Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.04.22. 19:05 emmausz

Mit írtam a cetlire?

Rossz is annak, akinek csak egy számítógépe van. Honnan tudja meg, hogy mi a ludas abban, hogy szerverhiba miatt szünetel-e átmenetileg az internet-szolgáltatás, elromlott a gépe, átverték a tűzfalát, bekapott egy új virnyákot, kicsúszott az érintkező porszívózás miatt, programhiba lépett fel etc.
Ma reggel pl. én így jártam. Internet sehol. Próbálom így, próbálom úgy, sehol semmi. Se Google Chrom, se Firefox, se Internet explorer. Ám a többi gépünk is néma. Nos, akkor kijjebb van a hiba. Megpróbáltam az adaptert ki- és berángatni a konnektorba. Most ez se segített a korábbi eredményes kísérletekkel ellentétben. Ilyenkor marad a várakozás a jó szerencsére, a gyors szakértői beavatkozásra. Nem mondanám, hogy elvonási tüneteim keletkeztek, de ugye a megszokás. Nos, egy óra múlva visszatért a netbe az élet. (Velem ellentétben neki sok élete van.) Így végigböngészhettem az engem érdeklő webhelyeket.
Most értem el oda, hogy megfogalmazhatom mai posztomat. Ha valami eszembe jut, egy cetlire felfirkantom, hogy géphez kerülve el ne felejtsem. Elég sok üres, meg teleírt papírt találtam, és elolvasva őket vittem a szelektív papírgyűjtőnkbe. egy akadt fenn a rostán, de azon meg ez állt: Kikért imádkozzak? Bevallom, nem emlékszem, hogy mit akartam erről a kérdésről írni. Imakérésekkel szoktak papi személyekhez fordulni, meg civilekhez is. II. János Pálnak a magánkápolnájában volt egy nagy gyűjtőedénye, abba dobálta bele a sok-sok szándékot, és együtt emelte az Istenhez a hozzá fordulók kéréseit, hogy legyen meg velük az irgalmas Isten akarata, mert ennél több nem kívánható földi halandónak.
Mivel rendületlenül olvasom Szent Fausztina Naplóját, lehet, hogy azért írtam a fecnire, amit írtam, mert őt is sokan kérték imára. Nemegyszer lelkében érezte, hogy egy haldokló lélek imát kér tőle. Arra is fogékony volt ez az apáca, hogy megérezte, sőt bizton tudta: abbahagyhatja a közbenjárást kérő imát, mert immár meghallgatásra talált, a lélek célba ért.
De ha már Napló: Ma azt olvastam, hogy Fausztina azt kérte egyszer Jézustól, hogy akik azon a napon meghalnak, mind az üdvösségre jussanak. No, erre már Jézus is visszaszólt neki: Ez aztán igen nehéz kérés, de miattad kivételesen megmutatom irgalmam határtalan voltát, és ez egyszer mindenkivel kivételt teszek: nem igazságom szerint ítélem meg, hanem könyörületességem szerint. (Irgalomra az szorul, aki nem érdemli meg. Így hát azt hiszem, hogy mindnyájan.) Én nem halhattam meg még, hiszen mindez 1937-ben történt. Azok viszont végtelenül szerencsések voltak. Nemde?
Mára legyen elég ennyi.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr695169684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása