Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.04.27. 13:00 emmausz

Szívatnak

Tegnap írtam arról, hogy a rendőrség bünteti az autósokat a lejárt szavatosságú mentődobozok miatt. A suttogó propaganda 50 000 forintos bírságról, a rendőrség szóvivője néhány esetben 5000 ft bírság kiszabásáról tud.
Kérdezem én, ha a kristálycukor használati értékét korlátlan ideig megőrzi, akkor az elsősegély doboz gondosan csomagolt steril géze, ollója, jódampullája miért nem? Indokolná-e meg valaki értelmesen. Ha pedig a fertőtlenítő oldat ma már nem jód, hanem romló anyag, miért azt alkalmazzák? Nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy itt bennünket bizony „szívatnak”.
Ha pedig így van, akkor sem értem, hogy miért a rendőrség bírságol. Nem szakemberei ők az orvoslásnak. Miért nem az ÁNTSZ bírságol? S miért az autósokat, miért nem a gyártókat, akik olyan felszerelést forgalmaznak, melyekben romlandó elsősegély cuccok vannak?
Még azt is megkérdezem: Hallott-e valaki olyan esetről, amikor a sérült elsősegélyben részesítése során a lejárt szavatosságú mentőládabeli anyagok miatt további károsodás érte? Kötve hiszem.
De ha már… Van néhány további ötletem:
Bírságoljanak meg,
ha lejárt szavatosságú kenyeremet meg merem enni,
ha lejárt szavatosságú tejemet meg merem inni, tavalyi szaloncukromat el akarom rágcsálni, lejárt szavatossági idejű bármimet (nescafé, filteres tea, fűszerek, zacskós levesek, csőtészták) el merem fogyasztani.
Ha protézisemet a javasolt időn túl is tovább merem használni.
Ha rugalmatlanná vált műanyag szemüvegkeretemet nem cseréltetem le rugalmasra,
ha fogkefémet havonta nem cserélem át újra…  
És mit gondoltok, ezek után a fenyegetések után mit teszek a sterilgézekkel, -kendőkkel, fertőtlenítőszerekkel? Mindenféle skrupulus és lelkifurdalás nélkül felhasználom saját háztartásomban, bár kötve hinném, hogy ennyi vacakra szükségem lehet az újabb adag kötöző anyag érvényességének a lejártáig.
Tényleg: nem kell valakinek néhány sose használt elsősegély olló? Garantáltan silány minőségűek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr245169691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása