Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.08.14. 12:31 emmausz

Egészségügyi sétáim

Reggel kitaláltam, hogy ha a Kövibe megyek misére, kevesebb gyaloglással odaérek (HÉV-vel), mint a Zaránd utcába, és folytathatom utamat bankom (dehogy az enyém) pénz-automatájához busszal, mert fel kell töltenem a kp-kasszámat. Látom a misén N-t, aki egy napja mesélte, hogy egy kreol arcú ember letépte róla medálos aranyláncát egy kevés ember járta helyen. Ma újra láncot viselt, ha jól figyeltem meg. Ezek szerint legalább két lánca volt. Az erőszakosságokról jut eszembe az ugyancsak tegnapi hír, hogy egyik spanyol szakszervezet fosztogatni kezdte az élelmiszerboltokat. Valami azt súgja, provokációról van szó, hátha egymásnak esünk emberek, és éhséglázadás tör ki itt is,-ott is, óriási káoszt okozva egész Európának. OV is számolhatott ennek az esélyével, ezért adóztatta meg a bankokat stb., mert ők is jobban járnak egy ellenőrzött körülmények között tartott folyamattal, mint a pokol elszabadulásával.
Ha tettem volna zárójelet az előző gondolatokhoz, most feloldanám: zárójel bezárva.
Eü-sétám folytatásaként vásároltam néhány fontosabb élelmiszert, s most immár ingyen találtam egy SICC könyvet a könyvmegállóban.
Hazajöttem a zsákmánnyal, hogy banya-kocsin elvonsszam immár nem dolgozó számítógépemet a szokott szervizbe. Elmondom a tüneteket: se kép, se hang, a kikapcs. is nehezére esik a masinának, valószínűleg tápegység-zűr. A szakember végighallgat, majd összedugja, amit össze kell dugni, és láss csodát, a masina elindul, windows fut stb.
Mondom neki, hogy annak ellenére makacskodott a gép, hogy maceráltam valamennyi kapcsolódási pontot, hátha kontakt-hiba.
Nem marad más hátra, minthogy valami útközben helyrerázódott a gépben. Így hát boldogan hazasétáltam a PC-vel. De ha már, kiporszívóztam a csaknem filccé összeállt szmötyit a hűtőbordákról, melyre a ventilátor fújta hónapok szorgos munkájával a vattaszerű lepedéket. Most mondjam, hogy az olcsítás jegyében idetelepített nyárfaerdő kéretlen vattája rontja számítógépem hűtésének a hatásfokát. Ez elég bonyolultan hangzik, de ez a meztelen igazság.
No, dugom össze a sokágút a hüvelyébe, a rózsaszínt a rózsaszínbe, a kéket a kékbe, a zöldet a zöld pendant-jába.  A gép jó. A gép működik. Örömömben áttettem 10 000 Ft-ot a bal zsebemből a jobb zsebembe. Általános következtetés: Ha elromlik a géped, sétálj vele egyet. Húzd magad után egyenetlen talajon kiskocsival, és rendbe rázódik a számítógéped.
Én meg harmadszor is útra kelek.  Immár egy befizetésre váró csekkel a postára, és rossz lelkiismeretem enyhítésére két könyvvel a SICC-ért.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr235169822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása