Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.10. 07:19 emmausz

Értékek átadása

Rendszeresen olvasok blogokat, könyveket, kvízekkel szórakozom és emlékezem. Életem második fele igazán arról szól, hogy lehetőségeim szerint értékeket adjak tovább, közvetítsek. Szimpátiával tekintek azokra, akik hasonlókkal bíbelődnek.  A ma reggel olvasottak között alíz Palya Bea életszemléletéről ír élményszerűen, deske Capektől idézi, amit amaz a kaktuszgyűjtőkről összehozott.
Akimoto rendszeresen utal az őt ért kulturális tényezőkről, könyvek, műsorok, előadások, kiállítások és sorolhatnám. Sorolom is, mert egy mai email lelkigyakorlatra szólít, melyet egy püspök tart, flora azokról a tanárairól emlékezik meg, akik életére meghatározóan pozitív befolyással voltak.
Az értékek átadása tehát folyik, és ez jól van így.
Egy tanárnak bő lehetősége van személyes kapcsolatokon keresztül beleszuggerálni növendékeibe mindazt a tudást, melyet felhalmozott magába. Nekem is voltak ilyen pedagógusaim, nem sorolom őket, mert kisregényt kellene írnom róluk (főleg a piaristákról). De sokat kaptam zenészektől, (képző)művészektől (akár a tévé képernyőjén keresztül is), utóbb pedig az interneten való szörfözés útján. Jó előadásokat, jó zenéket hallgattam-láttam. (Hallatlan jelentősége van a válogatni tudásnak.)
Magam is ezt teszem. Ha elém kerül valamiféle figyelemre méltó érték, próbálom közzétenni a rendelkezésemre álló kereteken belül.
Családomban élő szóban, s zömmel blogomon keresztül. Fotózom, hogy a látott értékekről virtuális albumaim által adjak hírt.
Ma már ritkábban fordulok elő az írott sajtóban. De ez nem zavar. Amit nem mondhatok el senkinek, elmondom hát mindenkinek, hogy századszor is Karinthyt idézzem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr505169853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása