Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.17. 11:20 emmausz

Áranarchia

Reggel felkerestem a Római téri péket. De ha már ott járok, el nem mulasztom, hogy a könyvmegállóba be ne kukkantsak. Nekem olyan az, mint az antikvárium, csakhogy itt fizetni nem kell a könyvekért. Mégse egészen olyan. Itt van az internetes antikvárium. Nekik is lehet könyvért könyvet adni cserébe, de számításaim szerint kb. négyszeres áron adják el, amit becseréltek. Vélhetően olcsóbban nem éri meg, mert egy rakás dolgozót kell eltartaniuk az árrésből az adózáson kívül.
A könyvmegálló pedig mindannyiszor csábítgat, ahányszor elmegyek mellette. Fejem már derékszögbe hajlik a nyakamon, mert a könyvgerincek címét csak így lehet elolvasni.
Könyvkiadók, figyelem!
Gyorgyovich Miklós újítása: A könyvgerinceken ezután egymás alá írják a betűket! Az olvasó így vértolulás nélkül képes kisilabizálni a szerzőt, a könyvcímet.
Mai „lopományom” egy Asimov 2. Alapítvány és egy Eliade novellás. Ígérem, hogy a kikészített kötetekből egy nyalábbal viszek legközelebb az állomány feltöltésére, akár találok újabb kedvemre valót, akár nem.
Ám ez csak intermezzo volt.
Mondom megyek a pékhez. Már a kirakata baljós üzenetet hordozott.
A ZSEMLE BOMBA ÁRON 10/DB szövegből hiányoztak a számjegyek. Azért bementem, részben a tájékozódás kedvéért, részben, mert elfogyott a zsemle itthon. A pulton kaptam választ a bennem felmerült kételyre. Szept. 15-től a zsemle ára 15 Ft. Ránézek a vekkeremre: 17-e van.
Eredetileg nyolc zsemlét szerettem volna hozni, de beértem hat darabbal, s megtoldottam a nyolc korábbi árát egy tízessel.  
Jót mosolyogtam magamban, mert a Pál utcai fiúk olasz törökmézesének számomra feledhetetlen mondása ötlött fel, amikor a fiúk azon méltatlankodnak, hogy felverte a törökméz árát. Az öreg így replikázott velük: „Hát most kisebb, hát most drágább”.
A regényhősökkel szemben én nem borogattam fel a pék pultját.
Mi már a multik betörése óta hozzászoktunk az áranarchiához.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr965169861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása