Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.30. 13:31 emmausz

Lövések a sötétben

Immár több mint hat éve, hogy él a blogom. Először alkalmanként írtam, heti egy néhány alkalommal, majd rátértem a napi gyakoriságra. Ennél maradtam mindmáig. Tapasztalataim a következők:
Az írások gyakoriságához arányos számú érdeklődő tartozik. Ha te naponta írsz, naponta fogják megkeresni oldaladat. Akkor is, ha mégsem írtál. Lehet, hogy nem létező anyagod iránt nagyobb az érdeklődés, mint a létezők iránt, mert megkísérlik különféle napszakokban megnyitni blogodat, hátha mégis erőt vettél magadon délben, délután, este, uram bocsá’ éjszaka.
Ugyanolyan ez, mint amikor valaki keres egy könyvet, amelyet sehol sem talál. A könyvszakma képviselői értekezleten felvetik, hogy a könyv iránt igen nagy az érdeklődés. Ezrével fogynának a kötetek, mert mindenki azt keresi. Nem tudják, hogy minden boltban ugyanaz az egy ráérős ember érdeklődött, aki csupán egy darabra volna vevő.
Az érdeklődés fantasztikusan megnő attól, ha angolul értelmezhető valami szerepel a posztod címében. Az én bejegyzéseim között egy Fahrenheit szót tartalmazó poszt iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés. Ezt a szót az egész angol műveltségű világ érti, és rá is klikkel, ha valamilyen szempont szerint érdekli a téma. Félrevezető lehet a nagyszámú érdeklődés regisztrálása. El se olvassák.
A rövid posztokra sokkal hamarabb reagálnak az olvasók, mint a hosszúakra. Hiába tanulságos egy a témának megfelelő hosszúságú anyag. Csak remélheted, hogy aki mégis elolvassa, arra pozitív benyomást tesz írásod. Visszajelzést ne igen várj.
A rövid csattanós történetekre vevő a nagyérdemű. Különösen is akkor, ha valamivel provokálod. Ha azt írod, amire várhatóan nyugtalan ellenvéleménnyel reagál az olvasó. Amit már végképp nem tűrhet el.  Ámde, mi célt szolgálna mesterségesen felnyomni a kommentelők számát valamilyen primitív és hajánál előrángatott kérdéssel való foglalkozással, az olvasók hergelésével.
Marad az, hogy aki ír, lő a sötétben, nem tudván, kit talál el írásával, és mit ültet el benne.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr75169873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágota 2012.10.01. 11:54:39

Kedves Miklós, ami engem illet, igen kevésszer fűzök megjegyzést az írásaidhoz. De azt tudom mondani, hogy engem a blogod naponta eltalál és gazdagít: az olvasmányaidról szóló beszámolók, a bandukolásaid élményei, a humorod továbblendítenek, amikor zordnak tűnik a külvilág.

Ismeretlen_11533 2012.10.01. 20:13:52

Aki ír, annak vállalnia kell a posztban vázolt bizonytalanságot. Persze kikívánkozott belőlem, hogy ennek hangot adjak. Kedves soraid éltetik bennem a reményt, hogy amit művelek, nem hiábavalóság, mint oly sok minden más. Kommentedet természetesen köszönöm.
süti beállítások módosítása