Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.07. 14:38 emmausz

Virágom, vi-irágom…

Ha erősen bebandzsítok, 26-nak olvasom a két gyertyán a számot.
Ha igazat akarok mondani, akkor bevallom, hogy egyáltalán nem volt szám a tortán, mert sütemény volt „számtalan”. Mindenesetre megünnepeltük az asszony szülinapját, és kapott egy kis ilyet, meg egy kis olyat. A folytatás következik, mert még vendég(eke?)t várunk.
Most az Elvira féle sütés-főzés-ünnepi ebéd utáni ejtőzés ideje jött el.
M. elment I.-ért, aki azonnal itt lesz visszafelé tartva a Bogár-vezetőképzőből.
Még vannak csokiféléink, még van kvéker keksz, még van délről lepény, még van feketekávé és rengeteg féle pia plusz egy Cola, hogy ne szenvedjünk foszforsavhiányban se.
A picike elaludt, s nagy a csend. Illetve nem, Mica most csapta be lent a kocsiajtót. Mindjárt megérkeznek. (Így is lett.)
Tücsi és én egy-egy cetligyűjteményt kaptunk csinos dobozkákban, melyet mieink hoztak össze arról, hogy milyen kiválóságaink vannak.
Nem akarom, hogy gyorsan elfogyjanak az elismerő mondatok. Mindennap csak egyet emelek ki, hogy Isten éltessen, és ezek az íráskák is legyenek az éltetés eszközei.
Nyugodt vagyok, mert a kikötés úgy szól, hogy aki írt, csak pozitív tartalmú valamit közölhet rólam.
Így nem érhet az a meglepetés, ami az egyszeri nagyit, akitől megkérdezte az unokája:
- Tudod, hogy mi vagy, nagyapó?
- Mi, te kis aranyos?
- Vízilóóóóóó.
Itt akár abba is hagyhatnám a posztot, de készítettem egy képet Tücsi csokráról. 2012.3 album utolsó képe. Több kép nem készült, mert kiírta a kamera, hogy ennyi. Tessék üríteni a memóriakártyát.
***
Míg ürül, ideteszem a FB-ra tett szamárságokat, hogy addig se unatkozzatok: 
Egy angol nyelviskola képei között szerepelt az első kettő, amelynek a szövegei:
1. M. Jacks-on ill. M. Jacks-off. (lámpakapcsoló)
2. Ketch-up, ill. Ketch-down. (Flakon, majd fejjel lefelé)
Hozzájuk írtam:
3. Magyar változata is létezik:
A tanár az első padban lábát előre nyújtó gyerekre így szól rá: Pataki! Pata be!
4. Zsuzsa változata: Apfel, ill. Apple.
És egy más típusú:
- Hej, Mr. Callaghan!
Még nem vagyun-k elegen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr415169880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása