Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.17. 19:22 emmausz

A meleg szikétől a susulykáig

Ma két téma kínálkozik kidolgozásra: 
Az egyik egy közös blog, melynek mai penzumcíme: Alternatív haza.
A másik a word-ből kínálkozott: Zs. szorgalmasan lejegyezte Gostika eredeti mondásait, nevezzük gyerekszájnak, és jót mulattam rajtuk ma is. Most maradjunk csak az utóbbinál.
Annál kényelmesebb sincs, minthogy ezekből mazsolázzak. Zsuzsát pedig kérem, ha ellenére volna, jelezzen vissza, és akkor törlöm a poszt vonatkozó részét.
A) Gosti 21 hónapos korából

1. Szombaton havazott. Levittük sétálni őt, és közben megbeszéltük T.-val, hogy majd hétfőn elmegy a Tescóba szánkót venni. Vasárnap reggeli közben Gosti egyszer csak ujját felemelve azt mondja az apjának (lassan és tagoltan, hogy ő is megértse):
– Holnap veszel szánkót, megértetted?
2. Finom figyelmeztetés
Míg én KRESZ-tanfolyamon voltam, férjem volt otthon a kisfiunkkal. Vacsoránál aztán elkezdi mesélni, hogy jó volt ugyan a gyerek, csak folyton akart valamit, és ezért nem tudott haladni a saját munkájával. Mire a kisfiam, fel sem nézve a tányérjából, odaszól:
– Nem panaszkodik a papa, eszik a papa.
3. Találós kérdései
Nála nem miért-, hanem milyen-korszakról beszélhetünk. Ez milyen autó? Ez milyen ház, stb. Van, amikor találós kérdést tesz föl, egy adott tárgyra kérdezve, s aztán örömmel megválaszolja nekünk, ha nem tudjuk a választ:
Ez milyen Ó? Hajszárító.
Ez milyen Föl? Tejföl.
Ez milyen Dír? Radír.
Ez milyen Tikum? Antibiotikum.
Ez milyen Vonat? Kakukkfűkivonat.
Miközben megnézték a nagyival a tűzhelyen, hogy melegszik-e már az étel, kitalál erre is egy kérdést: Ez milyen Szike? Melegszik-e?!
B) Közös témánkról megint csak regényt lehetne írni. Elhatároztam, hogy ezúttal nem leszek az első, aki kidolgozza a témát. Ezért csak franciabekezdésekben némi ötletcsírákat vetek ma ide:
– a globetrotter-ekhez képest úgy érzem magamat, mint a tanyasi, aki csak az adózás miatt ment be a legközelebbi faluba, különben világéletében a tanyán töltötte életét;
– Tamási Árontól közhellyé lett: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne;    
– Sweet home;
– a pánikbetegség tünete: hazafelé jönni felüdítő, elmenni alig;
– saját élményeim idegen földeken;   
– kint tartózkodás: állapot vagy fűszere az itthonlétnek;
– „Hol van kolbászból a kerítés?”;
– Poliglottok és egynyelvűek;
– vendégségben itt, ott;
– Apósom szerint nem nagy bőrönd kell a kényelmes utazáshoz, hanem teli pénztárca;
– Az idegen nyelvű feliratok, mint megfejtésre váró enigmák… VEB, GmBH és  társaik;
– Társalgás külföldi vendégekkel. 
– Ha tudod, hogy a német hogy mondja a susulyka gombát, akkor kihúzhatod magadat.
– Ha tudod, hogy a francia cricrije tücsök-e vagy kabóca, akkor már értesz valamit belőlük.  
No, majd egyszer. 
Addig elmondom százszor szajkózott nyavalygásomat. Ha kilépek a házból vinnem kell(ene) a kamerámat. Tegnap a Duna-parton az újpesti vízmű fehéren izzó épülete világító fák környezetéből magasodott elő, mert sötét felhők játszottak az égen erős kontrasztban a nyugodni készülő napfénytől megfürdetve a fákat és a műtárgyakat. Sose fogom többé ugyanezt a látványt szemlélhetni, s dokumentálás nélkül ti sem fogjátok látni. Egyedülálló látványban volt részünk Levi sétáltatása közben. Pl. sötét felhőkben ezüstként fel-felvillanó sirályokat. Ott csakugyan ezüstsirályoknak hatottak. 
Bocs. Többet jó leszek.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr375169892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása