Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.19. 18:20 emmausz

Lyukas óra

Ha azt mondom, lyukas óra, az iskolára gondolok, arra, hogy valamilyen oknál fogva elmaradt egy tanítási óra, egy magyar, egy töri vagy matekóra. Van benne valami összekacsintós, valami könnyed, valami vágyott: szabadság a figyelem leterhelése helyett. A lyukas órán nem kell felelni, nem kell megfelelni. Vagy értelmesen, vagy hülyéskedéssel verjük el a 45 percet.
Lyukas óra a címe egy tévéműsornak, ahol rejtvényekkel bombázzák egymást az irodalmárok. Most pedig a kezemben tartom a Lyukas óra egyik számát, merthogy irodalmi folyóirat is, és hótt komoly cikkeket találok bennük. Már-már túlságosan is komolyakat: tartalmasakat, láttatókat, szépen illusztráltakat. Elgondolkozom rajta: biztosan jó cím ez egy igényes literátus folyóiratnak? Nekem a neve könnyedséget jelez, mint pl. „Hócipő”.
A lapot a Magyar Írók Egyesülete jegyzi. És tele van ismerősökkel. A „továrisi konyec”, rendszerváltó plakát tervezőjének a grafikáival (Orosz István), Czigány György fotóival, aki prima primissima tulajdonos, és aki szerk. biz. tagunk volt. Főszerkesztője Sághy Ildikó, akinek cikkeket küldött Feri. Az első cikk írója Szakonyi, aki a házunkban élő öreg cigány üvegcimbalmáról írt hajdan; emlékeznek benne Gyurkovics T.-ra, akinek a családját sógorom jól ismeri, s hadd említsem még meg Kiss Dénes költő-szómágust és Petrás Máriát. Utóbbinak a kerámiája díszíti helyi templomunkat. Csupa-csupa ismerős név, alkotó.
Az olvasottak közül egy mondatot emelek ki a sok közül. Orosz István nyilatkozza egy interjúban: „Alkotni úgy a legjobb, ha semmiféle megbízást nem kap az ember, csakhogy akkor üres marad a zsebe. Ez az egyetlen apró hátránya a dolognak.” Tökéletes felismerés.
Hát nem megmondtam néhány nappal ez előtt, hogy magam is „ingyen szöszögök”!
Itt el is szegem a lap ismertetését, mert nem recenzió akart lenni mai szösszenetem, csak amolyan szokásos poszt.
Jelentem még, hogy a bombológusok eredménnyel jártak. Kihúzták a féltonnás ócskavas méregfogát. A lakótelepen élő ezrek ismét visszatérhettek saját öröklakásukba. Még hány bombát fognak találni a Dunában az egykori amerikai, orosz és brit pilóták rosszvoltából?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr95169894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása