Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.02.22. 11:59 emmausz

Húsvét előtti összeszedettség a rozsdás vaskorszakban

Korunk két különös kiválasztottja Krisztustól Kowalska F. és Kindelmann Károlyné. Kettejük közül Kowalska kapta kinyilatkoztatásként a következőket (Faustyna Kowalska magánkinyilatkoztatása): Leányom, jegyezd meg, a világon minden az én akaratom szerint történik. Lehet, hogy némileg rosszul emlékszem a pontos megfogalmazásra, de a kapott üzenet tartalma világosan és egyértelműen az, amit bepötyögtem a gépbe s kiemeltem.    
Első olvasatra csaknem valószínűtlen, csaknem hihetetlen ez a kijelentés. Gondoljunk csak arra, hogy mennyi zűrzavar, széthúzás, kegyetlenség (is) vonult végig az ember történelmén.
Az egész azért foglalkoztat éppen ma, mert fiam felhívta a figyelmemet egy É-Korea-i webhelyre, amelyen menekültek rajzai mutatják be, hogy vágja lapáttal képen az egyik fogvatartott keresztényt a smasszer, a másikon bottal üti és kényszeríti, hogy a tehénlepényt egye meg, a harmadikon a rács mögött ülő őr figyeli, hogy a rabok fél lábon állnak-e már órák óta, a negyediken lánggal pörkölnek valakit, akit közben vaskampóval kínoznak.
Abbahagyom, mert nemcsak a ti idegeiteket kímélem vele, hanem a sajátomat is.
Abbahagyom az erőszak bemutatását, noha félelmetes vádakat vagdos a Reutersre hivatkozva valaki a leköszönő pápához.
Abbahagyom, mert az Új E. legújabb számában Papp Miklós arról cikkez, hogy ha rossz gondolatainkat kiűzzük húsvétra készülvén, talán a legkeményebb böjtöt végezzük el.
Káros gondolataink böjtje c. cikkében ezt az egysoros imát ajánlja: „Uram, Jézus Krisztus, könyörülj rajtunk.”  Akkor hát leírtam. Legyen így! Könyörülj rajtunk!
Azért visszatérek inkább a látnok által közzétett krisztusi mondatra.
Bármilyen döbbenetes, de más megfordításban már 2000 éve megvilágította nekünk a Mester, és megírta Pál is, hogy mit kell értenünk az üzenetbeli mondaton. Krisztus azt mondta: „nektek egy hajszálatok sem hull le az Atya tudta nélkül”. Ez azt jelenti, hogy a valóság minden rezzenéséről tud az Isten. Nem biztos, hogy úgy és akkor beleavatkozik a dolgok menetébe, mint ahogyan mi szeretnénk, de Gondviselőként minden rezdülésünkre figyel és emlékezik rá. (Isten a görbe vonalakon is tud egyenesen írni – tartja a portugál közmondás.)
– Krisztus mondja ugyancsak: Az Atya nem kívánja a bűnös halálát, hanem hogy megtérjen és éljen.
– Pál nyilatkoztatja ki Krisztusról: „Ő az Alfa és az Ómega, Ő a kezdet és a vég”. Másutt:  „[Isten]…Benne [Krisztus] teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat. Mindent általa és érte teremtett. Ő előbb van mindennél, s minden benne áll fönn.” (Kol 1, 16–17)
Itt a kulcsa az egész hihetetlen kijelentésnek: Minden benne áll fönn.
Még egy idézet a közelmúltból. XVI. Benedek mondja: „Isten minden embert szeret.”
Konklúzióm ezek után:
A hívők tartsanak böjtöt káros gondolataik száműzésével. A hitetlenekért, hogy megismerjék a Teremtő jóságát – és magukért is –, és mondják az egysorost: „Uram, Jézus Krisztus, könyörülj rajtunk.”
Mi pedig mind nyugodjunk meg: A mindenkit ingyenesen szerető Krisztus biztosított róla bennünket: a világon minden az én akaratom szerint történik. (Benne és érte áll fönn az univerzum.)
Ma is így zárom: Marana tha!
PS.: Anyánk ma 90 éves. Ebből 77-et ért meg ezen a földön, részben közöttünk. Isten éltesse, odaát!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805170035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása