Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.02.25. 13:48 emmausz

Utak, fotók, ebédek

Utazni már nem szeretek, de feldob az a tudat, hogy útközben kellemes fotótémák kínálkoznak. Nem mindig egyformán sok és érdekes, de szinte kivétel nélkül mindig akad egy-egy arra érdemes téma, amit jó lekapni. Így volt ez a hét végén is. Készültek portrék az unokákról és szüleikről, és jó-rossz fényviszonyok között, jó koszos vonatablak mögül néhány tájfotó. Ma már nem szeretem nyilvánosság elé vinni a családtagokról készült képeket. Bár többnyire szépek, kedvesek, igazak, láttatók, de az emberi jogok védelme, egyáltalán az ember sajátos mivoltjának intim jellege lefogja a kezemet legalábbis addig, ameddig fel nem hatalmaznak a fotóalanyok az ellenkezőjére. Nem is beszélek most a kocsik rendszámtábláját vagy tök idegen emberek portréját láttató képekről. Legjobb volna politikusokat fotózni, mert a közélet embereinek minden kimondott szava publikus, minden paparazzo által elkövetett fotó ugyancsak. Akinek ez nincs ínyére, válasszon más hivatást. Sajnálom is szegényeket.
Múlt hét óta előfizettünk ebédre. Hozza egy fickó, ha hozza. Egyszer az öt napból nem hozott semmit. Úgymond maga is elcsodálkozott, hogy arra a napra miért nem fizettünk elő. Én is elcsodálkoztam rajta, hogy miért feltételezi rólunk, hogy megkergültünk. Miért nem marad meg a csodálkozásnál, miszerint nem érti, mi történhetett, de aznap nem szerepeltünk a listáján.  
Lehet, hogy éhes volt és megette?
Egészségére!  
Egyébként kitaláltam már, hogy mi legyen a menüjével. Ha a nap bármelyik szakaszában hozná, eltesszük másnapra. Ettől kezdve déli 12-kor ebédelhetek rendszeresen. Ma is ez történt. Mondom Elvirának. Ha most találna ide a menüjével, megérdemelné, hogy kiszóljak: Ne zavarjon, mert ebédelek. Ugyanis fogadásokat lehet kötni rá, hogy fél négy előtt vagy után, esetleg délelőtt hozza ki a kétfogásos menüt.
Én mást fogadtam meg. Ha lejár előfizetésünk, többé nem kérem. Még sose haltam éhen több mint 66 éve.  Évtizedekig ettem hideget, esetleg sült kolbászt a hentesnél. Nem igazán érdekelt, és ma sem izgat, hogy mitől maradok egy mázsás.
Már régen megebédeltünk. Most háromnegyed kettő van, és egyelőre senki nem nyomkodja izgatottan a kaputelefon csengőjét, hogy elnézést kérjen, amiért uzsonnát hozott ebéd helyett.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr855170038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása