Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.04.02. 10:14 emmausz

41

Egyszer Karinthy azzal szórakozott, hogy egytől kb. 5-600-ig minden számhoz rendelt valamiféle nevezetességet. Pl. 601-hez rendelhette volna a Trabant 601-est, ha lett volna már abban az időben. De hála Istennek, akkor még nem volt. Az ötletet a lapok is fölkapták. Azt hiszem, a metropol című ingyenes napi lap játszik a „nap szám”-ával.
Ma én is megteszem. A nap száma 41. Persze lehetne 14 700 is. Ebből a matematikára fogékonyak rájöhetnek, hogy a 41 évet jelent, és 14 700 az eltelt napok számát, beleszámolva a szökőnapokat is. Házasságkötésünk dátuma mindenesetre 1972. ápr. 2.
Azon a napon volt nagy futkosás, öltözködés, hidegtálak cipelése, hidegvérem megőrzése, virágért nyomulás, a ház körfolyosójának érdeklődése, a templomnál sorban állás, mert még az előző pár nem „végzett”, Tücsi balomon bársonyszékben, túl magas az ülése. Odaigazítom a térdeplőt a lábához, mert egy nászmise elég hosszú ahhoz, hogy ennyi komfortot összehozzak.  
Tarka gerbera csokor, tarka mise-ordinárium, (az énekelt részeket különféle zenésmisékből kértük). A végén C. Franck Örvendező zsoltára. Fotózás, gratulációk. P. Keglevichére máig emlékszem: „Csináljatok jó házasságot. Annyi rossz van.”
Isten a megmondhatója, hogy minek értékeli a miénket. Volt benne ilyen is, olyan is. Személyes is, és személytelen is. Aggódás és öröm, közeledés és távolodás, együttlakás, és a gyerekek kirepülése, szűkölködés és bövölködés, szinte mindig belföld és ritkán külföld. Volt benne Kispest, nyócker, Zugló és saját lakás Óbudán. Immár a házasságunk nagyobb fele kötődik Aquincumhoz.
A leltár tehát 41 házasságban töltött év, és további 4 év a megelőző ismeretség plusz a seregben töltött évek. Négy gyermek, eddig nyolc unoka.
Sok? Kevés? Ki tudja? Mindenesetre átlag feletti.
Aztán hogy házasságunknak volt-e kisugárzása, környezetünkre hogyan hatott – végképp nem tudom.  
Egyik bizonyosságunk: Ismerősünk bevallása szerint azért vállalkoztak újabb gyermekre, mert példánk egy újabb élet elindítására ösztönözte őket.
Mondják, hogy szeretik, ha házaspár olvas fel misén.
Szoktunk.
Hadd örüljenek.
Mondják, hogy szeretik társaságunkat, mert humor és könnyedség jellemez bennünket.
Lehet.
Volt rá precedens.
Kérdeztem a közelmúltban Tücsit, nem bánta-e meg, hogy a feleségem lett, és nem Hufnágel Pistihez ment feleségül. Azt mondta, hogy nem, sőt.
Kérdezte Tücsi, hogy hol vannak idén a nárciszok az évfordulóról? Mondom, a hó alatt, vagy a virágosnál.
Ámbár nem biztos.
Idén tojásos galuskát kellene főzni ebédre, az elég jól imitálja a nárcisz színeit.
Csapó: – Ennyi.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr225188383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása