Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.05.17. 18:23 emmausz

Remetelétem folytatódik

Ma elvittem Elvitől Levit jó egy órára sétálni. Hogy haladjunk is, a nyakamban sétált. Van egy elfogadható, bekerített játszótér, kifejezetten egész kis gyerekeknek szánt játékokkal. Levente szépen felmászott az elefántos csúszdára „egyedül”, és enyhe ösztökélésre alá is ereszkedett. Ismerkedett a homokkal, és távolról mindenkivel, aki meglátogatta a játszóteret. Meglepő módon nem ragaszkodott a hintázáshoz, noha amikor meglátta a játszót, örömmel mondogatta, mutatta: „Hnnta, hnnta.”
tehát inkább a homokozóban üldögélt és tanulmányozta ennek folyós-szemcsés állagát. Ám ennél is nagyobb sikere volt a kukásautónak, amelynek hangos munkáját mindaddig szemmel kísérte, ameddig látómezejéből ki nem került. Akkor viszont a motoros szegélynyírók kezdtek hangicsálásba. No, azokat is nagy érdeklődéssel figyelte. A repülőgépeket is megtisztelte azzal, hogy a hang irányában keresgélte őket. Mivel felhők jártak az égen, a repülőgépek csak olykor-olykor kandikáltak elő a homályból. Levi nagyon megörült nekik. (Még nem tudja, hogy öröme hosszú távon biztosított, mert egy légi folyosó mentén lakunk. Ide-oda röpködnek a startoló és landoló gépek.)
Azért is részleteztem a történteket, mert mivel egyedül az enyém volt a fiúka, nem vittem magammal fényképezőgépet. Kénytelenek vagytok hát beszámolómra hagyatkozni.
Mivel mostanában remeteéletet élek, egy hosszú könyve ástam bele magamat az élvezkedés és a javítgatás szándékával. Ceruzával a kezemben olvasom a baromi súlyú könyvet, mely ráadásul nehezen is nyílik. Lemértem a nagy alakú kötetet: 71 dkg.  Öt percig nem gond tartani, de órákig azért valami.
Mivel az idő kellemes, az erkélyen olvasgattam. Délután kettő óra tízkor egy a szokásosnál nagyobb repülő szállt el jó fotótémaként a ház felett. Ha menetrendszerű járat, lefotózom uncsikának, hadd örüljön a gépmadárnak.
Ma magam gyártottam ebédemet. Lényegében tojásrántotta volt, utána túrókrém.
Felfedeztem a frigóban viszont egy üveg elfelejtett peperonit olivában. Most olvasom, hogy amit olivának hirdet a feltűnő megnevezés az így áll össze (apró betűvel szedve): napraforgó olaj 37%, oliva 3%.
„Üdvözlöm” a reklámmenedzsereket, de ne vegyék komolyan.  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr765305102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KapitányG 2013.05.21. 08:28:52

Ha nem fordul meg a szél, ma is fotózhatsz egy jó nagy repülőgépet. Boeing 747-es, menetrend szerint 9:35-kor száll le, 9:44-re van kiírva.
iho.hu/hir/el-al-jumbo-jarat-ferihegyen-130205

emmausz 2013.05.21. 15:13:22

De kedves vagy! Alighanem az orvosnál vártam soromra, amikor elszállt a járat. De résen leszek. Emlékezetem szerint pénteken 14.10-kor szállt elég lassan egy nagy repülőgép azon a légi folyosón, amely csaknem felettünk húzódik. Valamelyiket csak lekapom.
süti beállítások módosítása