Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.05.22. 11:38 emmausz

Fotót kérnek róla

Öregapámra, a kerékpárjavító műszerészre, vagy ahogy a faluban mondták: a „mehenákus”-ra emlékezve egy epizódot már elmeséltem, miszerint egyszer egy ember kalapját zavarában a kezében forgatva (akárhogy is szeretném fogalmazni: alázatosan, egyik lábáról a másikra állva) kérlelte öregapámat: Farkas tata, kérem szépen a pompáját (sic!), mert puha a hátsó gumim. Az öreg visszaszólt az állandóan fején viselt micisapkája alól: Ott van, vigye!
Az ember vitte, behallatszott, ahogy a palánkkerítés mögött felfújta a gumit, majd tompa puffanással landolt a pumpa az udvar közepén, merthogy az ember munkája végeztével bedobta, ezzel a bekiabált szöveggel: „Tata, itt a pompa”.
Azért ez a bevezetés, mert elhunyt Miklós sógorom posztumusz kitüntetést kap, s az ünnepségre tablót készít róla az önkormányzat. Gyerekkori képekre is szükségük volna. (Miért nem mondták Miklós gyerekkorában, hogy úgy készüljön, halála után ki akarják tüntetni?) A dolog úgy áll, hogy korábban kaptunk szkennelésre a rokonságtól egy marék képet. Ezeket ma továbbítottam Mártához, (feleségem unokatesója), akitől az elhunyt öccse átveszi a képeket, hogy továbbítsa a tablókészítőknek. Amikor átadtam a fotókat, megemlítettem, hogy annak idején kérésre mi is készítettünk nagyobb közösségünk bemutatása céljából paszpartuzott tablókat. Kiállították, majd amikor nem kaptuk vissza és reklamáltunk, előkerült a pincéből. Még megvolt. (Tata, a pompa.)
Azért írom meg jó időben, hogy figyelni kell a képek sorsára az ünnepség után. Nem ártana valakivel megbeszélni, hogy ki, mikor veheti át a fotókat, nehogy ebek harmincadjára kerüljenek. (Tata, a pompa)
Jó órát beszélgettünk Mártával sok mindenről egy kávé mellett.
Hazaérkezve a kapunkban megállított egy lakást kereső cédula. „Ebben a házban lakást keresek megvételre. Sürgős.” (Megadva a telefonszám)
Nem vacakolok a telefonnal, inkább ide írom.
Lehet, hogy neki sürgős, nekem viszont nem.
Ám szívesen megválok lakásomtól még ma, és szállodába költözünk, amennyiben az illető sürgősen 100 millát átutal számlámra, ha már egyszer olyan nagyon sürgős neki.
A posta se viszi el azonnal senkinek a levelét, hacsak nem kéri elsőbbséggel. Akkor viszont felárat számít fel érte.
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr415312666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása