Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.05.30. 14:30 emmausz

Medárd idején

Tegnap egy szabadtéri sportszert használó nő, miközben az egyik testlötyögtető vasdarabra felszállt, jó hangosan szidta a meteorológusokat, hogy fél napra előre se tudják megmondani, hogy milyen idő lesz (az aquincumi játszótér mellett). Tényleg nem tudták. 28 fokot ígértek, s csak kb. 20 lehetett, mellé kilométer vastag felhőpárna. S mellette akkor és ott, csöpögött az eső, amiről nem volt szó. 
Nem tudnak ezek semmit! (Legalábbis a jövőre vonatkozóan nem.)
Időjóslásuk szeszélyes, mint az időjárás.
Nem is figyelek rájuk. Legfeljebb a színekre: hogy citromsárga, narancs vagy piros bizonytalanságok elé kell-e néznünk.
Mert mi történt ma is?
Lemegyek a kocsihoz, látom, éjszaka esett.
Kijövök a miséről. Esik tisztességesen –  amolyan csendes eső.
Hazaérek, nem esik.
Fiunk, unoka átjönnek: szemetel.
Lemegyünk biciklit szerelni, szemereg.
Feljövünk dolgunk végeztével, zuhog a nyári zápor.
Átautózunk hozzájuk. Pici szitálás akad, de más semmi.
Megebédelünk, haza indulok. Minden előzetes bejelentés nélkül megdördül az ég.
Hazaérek, alig pötyög valami nedvesség, s nem ismétlődik egyszer se a villámlás.
Leülök megírni a posztot, kiderül az ég, négyes, ötös szél fújdogál. (Emberek, rohanjatok szörfözni, ideális a szélerősség, még pöffökkel együtt is szépen lehet lavírozni a tavakon.)
Ámbátor. Bátorság kell a szabadtéri sportokhoz, mert ott helyben, ahol olvasod a posztot, lehet, hogy tíz perc alatt vörösre égsz, mint a rák, lehet, hogy fedetlen fejedre tyúktojás nagyságú jégdarabok zuhognak, lehet, hogy szivárványban gyönyörködhetsz, de megjelenhet egeden egy gerendának nevezett vastag szürkeség is, amely vészjóslóan heves zivatart jelez.
Legjobb, ha figyeled a Kossuth-adót, hogy éppen citromsárga, narancs vagy piros riasztás van-e érvényben, és otthon maradsz egy jó könyv társaságában.   
Ez nem a reklám helye!
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem fizet egy kanyit sem a Szent István Társulat se más kiadó azért, hogy a könyvolvasás mellett agitálok.
***
Lelkigyakorlat (Csak szójátékkedvelőknek!)
Az egész világegyetem – Atya-jelenlét
Eucharisztia – Krisztus-jelenlét
Pünkösd – Lélek-jelenlét




Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr375335996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása