Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.06.16. 00:02 emmausz

Ötven éves háborúm a szúnyogok ellen (hadi tapasztalatokkal)

Olvasom, hogy hányféle házi praktika létezik a szúnyogok elűzésére. Próbálom felsorolni őket.
– citrom
– eukaliptusz
– szegfűszeg
– rozmaring
– körömvirág
– macskamenta
– dohányvirág
– barátcserje
– kakassarkantyúka
– szúnyogháló
– almaecet-csapda
– füstölő pálcikák
– gesztenye főzet
– diólevél-főzet
– fokhagyma
– tábortűz
– Pálinka
– paradicsom
Megtehetném, hogy a ábécésorrendbe tegyem a praktikákat csakhogy nem érnek annyit együtt sem.
Merthogy olvasom azt is a hozzászólásokban, hogy bármelyiket próbálták ki, kiröhögték a szúnyogok. egyedül a szúnyogháló érdemel elismerést. Azzal csak annyi a probléma, hogy ha ajtót nyitok, ha a vizes helyiségek szellőzőjét nem tömöm el, akkor bejön az ebadta, s ami még ennél is rosszabb, nem tud kimenni a szúnyogháló miatt. A még tudatosabbak megjegyzik, hogy az apró testű, ám annál erőszakosabb csípésű dögök átpréselik magukat a szúnyogháló likain. A többi felsorolt aromás növény kevesebbet ér mint a rózsavíz. Ez szintén a hozzászólásokból derül ki.
Marad a már Karinthy által is favorizált módszer. Nem tudom, melyik írásában olvastam, és az is lehet, hogy poloska vagy csótány ellen javallja, de szúnyog ellen is kitűnő: A lényeg. Az állatka száját ki kell tátani, beletölteni a DDT-t, vagy a mostanság divatos vegyszereket, és kész. Hogy előtte legjobb agyoncsapni. Na ja. Az se rossz.
Ma hála Istennek nincs DDT forgalomban, de évtizedig használtuk az elektromos párologtató vegyszert. S mindnyájan élünk.
Amiért a házi praktikákban felsoroltak mégiscsak jók valamire, azt a következőkben tudom összegezni: Tizennyolcféle szert ajánl a szerző. Próbálom az elsőt. Nem igazán válik be, de eltelik egy hét, mire minden kétséget kizáróan rájövök erre. Ha sorra veszem őket, s ha jól számolom, négy és fél hónap telik el a kísérletezéssel egyhetes váltások esetén. Mire a végére érek a kísérletezésnek, vége a szúnyogszezonnak. Más kérdés, hogy az egész szezonban nonstop vakarózhatok a csípések miatt.
    
A teljesség kedvéért felsorolom az ajánlott csípéskezelési módszereket is, hogy ezeket se alkalmazzátok: Ecetes vizes lemosás, petrezselymes vagy hagymabedörzsölés, körömvirág, kakukkfű, zsálya, paradicsom. Most kapaszkodj meg: banánhéj.
Egyiket sem ajánlom.
Semmi nem veszi fel a versenyt a Fenistil zselével.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr75363199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása