Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.06.23. 19:13 emmausz

Ha semmit se szívok, kevesebbet „szívok”

Zsuzsa lány ma meglepett egy protestáns kardiológusnő Bibliára és a tudományra, statisztikákra alapozott tanulmányával, mely azt véli, hogy az ember földi élete 120 évre van kalibrálva, csakhogy sokat tett és tesz az ellen, hogy ez meg is valósuljon. Felsorolja a mumusokat, ér- és keringés-rendellenességeket, szívbetegségeket, rákféléket, májzsugort, stb., stb. Persze engem elsősorban a keringési és szívrendellenességek, s az ellenük való sokszerű terápia érdekel. (Túlsúly, testmozgás hiánya, okok és változtatási lehetőségek, megspékelve a lelkiismeretünkre való hatással, hiszen a Szentlélek templomai a testünk, s micsoda templomok ezek!)
Akit érdekel, itt olvashatja. http://www.drerdelyijudit.hu/
Amin elgondolkodom, ha 120 év egy normális emberélet célzott hossza, akkor hét éve kezdtem neki a második félidőnek. Ám ha a korábbi és jelenlegi rongálásokat is figyelembe veszem, akkor ideális esetben 80-90-ig lehetne elmennem. Ideáltalanban pedig haj-haj, hamar mennybe vihetnek az angyalok.
A „fokozatosan kevesebbet szívok, majd elhagyom” nem működik, mondja ő, s igazolhatom, hogy jól mondja. Nekem se működött. Csak az azonnali abbahagyás. Ott maradt az utolsó dobozban, ami ott maradt, azzal, hogy rám van bízva, elszívom-e, vagy sem. S kibírtam egy napot, kettőt, ma már nem tudom hányat. De hát előtte meg napi 30-at szívtam. Sokáig.
Piák.
Egyedül a boroknak kegyelmez. Napi 1-2 dl jó lehet, kivált, ha vörös bor. A kávéból is enged 1-2 adagot. Aztán kész is a lista.
Kaják.
 Zsír semmi, olaj semmi, párolt zöldségek, főtt húsok, nem túl édes gyümölcsök, teljes őrlésű kenyerek, sovány sajtok. Hm. Ezekből ma egy tétel közelített az ideálishoz, adalékanyagot nem tartalmazó parasztkenyerem. Esetleg a pici uborkasaláta. A többi nem igazán. Ha benézek a frigóba, hasonló a helyzet.
A kardiológus ismeri a helyzetet.
Nem könnyű felborítani a nemzedékek során megszokott étkezési szokásokat. Pedig azt javasolja, hogy tegyük meg, mégpedig azonnal.
Bánjunk el az ételekkel is, mint a cigarettával.
Hagyjuk ott a megszokott rosszat és váltsunk.
Nem rosszabbat, hanem mást együnk.  
Jótékony hatásúakat. Ld. feljebb.
Végül is lehet azt.
Kérek egy almát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr515374753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása