Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.06. 13:13 emmausz

Kockázataim és mellékhatásaim

Tegnap szemem elé került az interneten szörfözés közben egy cikk a McDonald’s zsemle összetevőiről, melyet maga a Meki adott közre. Onnan idézem: 
Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségü vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek),
víz,
fruktóz- glükóz, kukoricaszirup, cukor,
élesztő,
szójababolaj és/vagy részlegesen hidrogénezett szójababolaj,
2%-ot vagy kevesebbet tartalmaz a következők közül:
só,
kalciumszulfát,
kalciumkarbonát,
búzasikér,
ammóniumszulfát,
ammóniumklorid,
tészta kondicionálók (nátriumsztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono- és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalciumfoszfát, enzimek, guárgumi, kalciumperoxid, szójaliszt),
kalcium- és nátriumpropionát (tartósítószer),
szójalecitin.
Hm.
Szirup vö. cukorbetegség
hidrogénezett szójaolaj vö. szívelégtelenség 
A vegyi anyagok jegyzéke elég tisztességes: ammóniumszulfát, nátriumproprionát, stb. Mit mondjak?
Az igazán sokkoló része a történetnek az az, hogy megítélésem szerint azért nem eszi meg egyetlen élőlény sem a McDonald’s zsemléjét (kivéve az embert), mert nem élelmiszer!
Mindez azért foglalkoztat, mert az üzletközpont (ahol kajáinkat beszerezzük) termékeiről, (pl. zsemle) alapos okom van feltételezni, hogy hasonló élelmiszer-vegyipari összetevőkből állnak. Márpedig ha ez így van, akkor én, te és mi mind többé-kevésbé, (és egyre inkább többé) magukra reflektáló, tudattal rendelkező, két lábon járó élelmiszer-vegyipari összetevőkből felépített konstrukciók vagyunk. Veszélyes és önveszélyes testből, valamint valamilyen állapotú lélekből összegyúrt lények.
Vigyázni kell mindenféle megnyilvánulásunkra, mert mivel az élelmiszer-vegyipari termékek mellékhatásai és fogyasztásuk kockázatai nincsenek tisztázva és még kevésbé sincsenek feltüntetve, nincs ember, aki megmondhatná, hogy egész lényünk, tevékenységeink, használatunk, szolgálataink, gesztusaink miféle kockázatokkal és mellékhatásokkal járnak.
Azt mondják a sírásók, hogy a mai ember teste nem bomlik elemeire, hanem egyben marad. Tele vagyunk nyomva ugyanis tartósítószerekkel.
Én se vagyok dagadt, csak nagy dózisban tartalmazok térfogatnövelő szereket.
De hogy a megszámlálhatatlanul sok élelmiszer-kémiai vegyület összetevőinek mi az eredője (hogy fizikus nyelven fejezzem ki magamat), azt csak a jó Isten tudja.
Vigyázzatok tehát, ha velem találkoztok, mert nincs rajtam feltüntetve, hogy miféle kockázatokat jelent a velem való kapcsolatfelvétel, és hogyan hat viselkedésemre a sokféle magamhoz vett vegyszer mellékhatása.
Mert a fentiek fényében kétségtelen tény, hogy kockázattal és mellékhatásokkal megterhelt élőlénnyé lettem a XXI. sz. fogyasztói civilizációjában.
Aki nem hiszi állításom helyességét, kérdezze meg Dr. Aszpartamtól vagy kedvenc gyógyszerészétől, mert a fogyasztói tájékoztatók nem tartalmazzák sem a kockázatokat, sem az esetleges mellékhatásokat.
S akiben még ezután is kétely támadna, nézze a televízió horrorfilmjeit, a krimiket, a politikusok viselkedését, az állandósult tüntetéseket világszerte. Szembesülni fog a ténnyel: úgy viselkedünk sokszor, mint a mérgezett egér.
Érdemes volna kitérni egy másik posztban a magunkra kent ciklikus vegyületekre. Pl. parfümök, kenőcsök, krémek. Ezek az igazi bőrpusztító rémek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr335393482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása