Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.08.14. 07:37 emmausz

Álomfejtőknek

Ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy egy ember egy éjszaka folyamán hányféle álomképpel él. Többnyire csak a legutolsóra emlékezünk, az ébredéskorira. Vagy arra se. 
A ma éjjeli álomképeim közül rendhagyó módon háromra emlékszem vissza
Először egy buszsofőrről álmodtam, aki lassan haladt csuklós busszal az úton útépítés miatt. De egy faácsolat, egy pallósor vezetett párhuzamosan az út mellett. A sofőr valamilyen oknál fogva kiszállt a vezetőfülkéből, s miután egyenesbe rakta a lépésben haladó járművet, a pallón gyalogolt a busz mellett. A leszállás mozdulata a kikötőbe érkező matróz mozdulatára emlékeztetett, aki éppen átlép a még mozgó hajótestről a szárazföldre. A sofőr utóbb ugyanebben a stílusban szállt vissza a busz nyitott hátsó ajtaján és előrement, majd mintha mi sem történt volna, tovább vezette a buszt. (Jó, a Szentendrei úti vasúti felüljárót átépítik.)
A második álomkép kórházban ért. Én voltam a beteg, és meglehetősen erőtlen állapotomban keresett fel egy nő azzal, hogy egy bonyolult vezérlésű kamerával és rá csatlakoztatott riportermagnó segítségével, ha majd jobban leszek, készítsek célzott interjúkat emberekkel, s írjam az anyagot számítógépbe. Nem volt erőm ellenkezni, de szorongtam a gondolattól, hogy olyan feladat előtt állok, amelynek aligha tudok megfelelni. Különösen most.
A harmadik képben valami súlyos, de értéktelen dolgot cipeltem, s kerestem egy szemétlerakó helyet, hogy megszabaduljak tőle. Egyszer csak azt vettem észre, hogy eltűnt a drága pénzen vett s ajándékba kapott fényképezőgépem.   
Na, ez volt az a pont, amelyet már nem bírtam elviselni. Hisz „olyan volt, mint egy rossz álom”.
Azonnal felébredtem. 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr635459993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto 2013.08.14. 09:59:01

A székelyek azt mondják: " Álom, s esős idő elmúlik". Alighanem nekik van igazuk. De ha Krúdy álmoskönyve jobban tetszik, lehet motívumokat és magyarázatokat találni benne.
Mától hűvösebb idő lesz, szép álmokat fog hozni mindannyiunknak. :))

emmausz 2013.08.14. 10:13:52

Bródy slágerében arra biztat: Álmodj szép álmokat!
Ám ez sokszor nem sikerül.
Valamikor megvolt Krúdy Álmoskönyve. Ám nem igazán tudtam azonosulni az ő kitételeivel.
Lehet, hogy hallotta másoktól, minek mi volna a jelentése, de gyanítom: volt hozzá fantáziája, hogy kapásból összefüggéseket találjon jelek és jelentések között.
Magam szép álmok álmodásáról álmodozom.

akimoto 2013.08.14. 11:22:29

Valami lehet a levegőben, mert napok óta én is annyi különöset álmodom.
süti beállítások módosítása