Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.11.25. 14:00 emmausz

Utolsó bejárás

Halottak körülöttünk.
Miklós sógoré, hagyatéka rendezés alatt. Tegnap meghalt
P. Benkő Antal SJ, kedves és hozzám közel álló jó barát. (R. I. P.) De meghalt ugye
QQ is, akinek hagyatéka ugyancsak rendezés alatt.
Azért írtam a címben utolsó bejárást, mert akik olykor felkeresik a lakást, arról számolnak be, hogy igen sok tárgy vár még elvitelre vagy kidobásra.
Mivel most hárman találkoztunk az érdekeltek közül, azt javasoltam, hogy még egyszer, utoljára keressük fel együtt a lakást, és mindenki határozzon. Mit lát értelmesnek elszállítani. A maradékot fel lehet ajánlani a helyi karitásznak, a máltaiaknak elvitelért, vagy konténert rendelni, esetleg a helyén hagyni, hátha a „vételember”-nek kedvére volna, ami marad. Volt már ilyenre is példa.
Elvileg két furgon is számba jöhet, ha valakinek fuvarproblémája volna. A Robi-Kati-duó Transportere, vagy Marcello Ford-furgonja. Egyikükkel sem egyeztettem semmit, de hát a szállítás akár el is válhat a bejárástól s adódhat egyéb lehetőség is a szállításra. Mindenesetre, ha létrejön a találkozó,
ki-ki kocsival jöjjön,
ki-ki bevásárló szatyrokkal jöjjön, és
fogja-vigye, amit arra érdemesnek gondol, mert bármikor felpöröghetnek az események. Érdemes annak a listának az átfutása, amelyen az örökösök megjelölték, mit tudnának szívesen magukénak. Lassan, de biztosan itt az alkalom. Aztán nincs helye pótlólagos reklamációnak.
A tervek szerint a közeljövőben kellene mindezt lebonyolítani, mert kinek van kedve mínusz tizenötben vagy nagy hóban szórakázni a poharak, bútorok, ágy stb. elköltöztetésével.
Ma Katalin-nap van.
Isten éltessen minden Katalint. Katalint, aki lányom, Katalint, aki húgom, Katalinokat, akik se nem lányaim, se nem húgaim. És senki ne jöjjön azzal, hogy nem ezen a napon tartja névnapját. Hát tartsa ezen a napon!
Sokféle közmondás járja a Katalinokról, Katákról, no meg népdal is. Pl.
„Süt a Kata, szapul is, túrót csinál, köpül is, ha nekikap meszel is” – mondják a szorgoskodó lányra.
Viszont nagy a bizonytalanság a közeljövőt illetően:
„Ha Katalin kopog, karácsony locsog.” Ha ma fagyna, karácsony enyhe volna.
Na, már most!       
Ma pilinkélt a hó, azaz fagyott víz hulldogált a hófelhőkből.
Tehát fagy, ám nem egészen, hiszen plusz kettőt mutat minden hőmérő az utak mentén.  
Hát legyen okos valaki ilyen bizonytalanságok közepette.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr705655206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása