Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.12.29. 15:17 emmausz

Belső csend

Marik József (FB) hívta fel rá figyelmemet. Van egy napiremeny.blog.hu oldal, amely valamelyik bibliai mondat, történet kifejtésével próbálja olvasói figyelmét a lényegre terelni. A gondolatok nem bántók senki számára, inkább vigasztelinek látom őket.  A mai címe Tégy kevesebbet ezen a Karácsonyon. A blog mottóját „A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk” az egyik páli levélből veszi (Róm 5,5).  
Nagyon illik a hangos karácsonyi találkozások utáni hangulathoz a megidézett evangéliumi szakasz. Már reggel csend volt, köd ülte meg a tájat (nem fényképeztem le, mert már annyiszor igen, és a mai éppen úgy nézett ki, mint a korábbiak, legalábbis itt), s fogta vissza a hangot. Vasárnap lévén eleve kevesebb a mozgás, bár később valaki elhagyta a házat, elköltözködött. Igen, jönnek-mennek non stop. Mi pedig valamiért még mindig itt vagyunk, lassan 25 éve).
Délre kisütött a nap. Mi meg próbáljuk megemészteni a korábban készített s nyakunkon maradt élelmiszereket, ételeket, italokat. Csend van. Tegnap hatalmas könyvet kezdtem olvasni, Henri Boulad jezsuita egyik kis remekművét. Ha posztba tudnám tömöríteni reményteli és örömmel teljes mondandóját, megtenném, hátha akad valaki, akiben rezonálnak ezek a tartalmak.
De most vissza a napi remény adagiumhoz. Arról szól az utolsó általam olvasott, hogy nem kell mindig nyüzsögni. Néha a befelé figyelés áldottabb, mert meglehet, hogy gazdagabb tartalmakat hordoz.  Idézek belőle, mert hosszú poszt maga az eredeti is. Akit érdekel, majd „fellapozza”.
– „Élvezd a karácsonyi időszakot – írja. Csomagold be az ajándékokat. Tedd ünnepivé az otthonodat. Tedd emlékezetessé a családoddal töltött időt. De ne engedd, hogy ez a karácsony úgy teljen el, hogy nem töltöttél időt Jézus lábánál. Sok idő múlva, amikor már semmi sem marad ebből a karácsonyból, Jézus dicsérete az egyetlen, ami biztosan megmarad.” Az idézet egy újszövetségi történetre utal: Jézus meglátogatja a betániai Máriát és Mártát.
Ezek is nagyon tetszettek:
– „Az igazság nem a gonosz dolgok miatt szorul ki az életedből. Életünkben gyakran a jó dolgok szorítják ki az igazságot, amit Isten belénk akar ültetni. Hogy betöltsd Isten küldetését az életedre, éppen, hogy nem többet, hanem kevesebbet kell tenned.”
– „Amikor az életednek vége lesz, egy dolog fog igazán számítani: Megismerted-e Isten Fiát? A plusz ajándékok, amiket meg tudtál venni a hosszú munkaidőd ellenére, nem fognak számítani. … Ami számítani fog az az, hogy töltöttél-e időt azzal, hogy megismerd Isten Fiát, mert ez az elkövetkezendőkre is hatással lesz.”     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr215716120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása