Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.05.29. 09:47 emmausz

Szeszélyes május, veszélyes világ

Idén a május szertelen és bolondos, mint az április. Vagy ha a szokott fordulattal kívánnék élni: Szeszélyes, mint az április. Felhők habosodnak-tornyosulnak, eloszlanak, összeállnak, kicsapódnak, nagy ívű szivárványokat festenek az égre. Idén annyi szivárvány keletkezett, hogy két napja csak elképzeltem egy újabb létét, de már nem mentem az erkélyre, hogy megnézzem. Feltételezésem helyes volt-e. Mástól hallottam, hogy igen, szép szivárvány tündökölt a keleti égbolton (ma úgy mondhatnák, a keleti térfélen). A felhők játékával nehéz betelni, állandó fotótéma lehetne, ha volna valakinek türelme állandóan felhőket fotózni. Évekkel ezelőtt a francia Sens-ban jártunk alkalmával egyik könyvesboltban igen vastag albumot lapozgattam. Csak felhőképeket tartalmazott. felfedeztem, hogy a Méteo egyik linkje is felhőfotókra mutatott. Százával tettek ide is igen változatos képeket fotósok. Olyan gazdagság ez, mint pl. a koralloké. Nincs két egyforma, s mind tökéletes a maga módján. Vagy olyan, mint a hópihék. Sose látott még senki két egyformát.    
Tegnap magam is készítettem néhány felvételt a felettünk mutatkozó felhőkről. Az ég egyik fele kék, másik fele szürke és habos-fehér. Nehéz lett volna kitalálni: hogyan tovább időjárás? Reggelre kiderült, hogy éjszaka beborult. Azért oldalról be-bekacsint a kelő nap.
Mi lesz veled világ?
Tegnap elvert 200 hektárnyi szőlőt a jégeső Tokajban.
Ma reggel a fb-on egy nyúzott embert látok, akit hajánál fogva rángat egy kéz. Még a mészáros bakancsa? látszik a sziklás tájban. Nem akartam hinni a szememnek.
Normálisak vagyunk?
Normális, aki kínoz másokat?
Normális, aki lefényképezi?
Normális, aki közszemlére teszi a vélhetően női áldozatot?
O tempora, o mores!  
Egy Szudánban 100 botütésre majd akasztásra ítélt nő petícióját írtam alá tudj Isten, hányadszor. Ha valaki ki akarja irtani a keresztényeket, nem tudom megakadályozni. De minek előtte megkínozni őket?
Normálisak vagyunk?
Túlmutat ez minden emberi gyengeségen. Ördögi aljasság. Miként egy másik fb-képen röhögő baka látszik, aki egy megkínzott gyerek szenvedését látja, talán okozta is. Magam a propagandát és a vallási mezbe rejtőző őrültséget teszem felelőssé az elhatalmasodó kegyetlenkedések miatt. Persze nem tudom felmenteni a mérhetetlen kizsákmányolást sem, akik a normális családi élet kialakulását ellehetetlenítik (gyermekmunka, látástól mikulásig dolgoztatás egy marék rizsért, eü-ellátatlanság mellett...
Nem folytatom.)
Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison! ... és szabadíts meg a gonosztól! Amen.
Lábjegyzet a Lev 2-höz. A fejezet ételáldozatokról ír. Közöl néhány pontosan leírt receptet: mi lehet ételáldozat, és hogyan készüljön ez a kiegészítő áldozat, amelynek egy része Istené, más része a papoké.  Közöm. Mivel visszatér a lisztláng szó, és mivel a magyarra így fordított szót sem értem, előszedtem az értelmező szótárt. A lisztláng a legfinomabbra őrölt liszt. Lám, miféle tudással gyarapodom. Nem valami bonyolult dolog. Feltehetően ebből készült a legjobb minőségű kovásztalan kenyér, kalács stb. Elgondolom, hogy a macesz milyen drága és rá van írva, hogy nagyon egészséges. Lehet, hogy kovászos vagy élesztős kenyér helyett ma is mindenkinek kovásztalan kenyeret kellene ennie. Otthon anyánk még oda-odarakott egy-egy gyúrt tésztadarabot a tűzhely platnijára, kicsit megvizezte, kicsit megsózta s mi boldogan majszoltuk a kissé megpirított házi készítésű tésztát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr256225881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása