Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.07.15. 09:47 emmausz

Breaking news

– olvassuk olykor a tévéhíradókban. Megszakítjuk adásunkat. Általában azért szakítják meg, mert természeti katasztrófa következik be, vagy emberi katasztrófa, amennyiben megtámad egy ország egy másikat, vagy más csinált vagy valós gazemberség miatt. Szeretném, ha azért szakítanák meg az adást, mert lépten-nyomon valamiféle kellemes hírrel szolgálhatnak.  
Szűkszavúan kezelem saját családunkat érintő eseményeket. Van ebben némi szemérmesség, van benne a hozzám tartozók személyiségi jogainak tiszteletben tartása, az is, hogy blogom végül is nem családregény, hanem az, ami. Hisz ismeritek.
Most mégis kivételt teszek.  Megszakítom szokásos gondolataimat, mert ideiglenesen úton rekedtek Éváék, és most Szombathelyre érkeztek. Kiküldött tudósítónk nincs, de saját otthonunk forródróton követte az eseményeket. Mondom Tücsinek: Olyan érzésem van, sőt olyanabb, mintha napjainkat nonstop egy diszpécserközpontban töltenénk, ahol állandóan izzanak a vonalak. Dióhéjban a történtekről.
Éváék beléptek Espace-szukkal az NSZK-ba tegnapelőtt éjszaka. Ott elfolyt a motorkenő olajuk, a kocsi megállt. Bevontatták Heilbronnba. A biztosítóval felvették a kapcsolatot. Az fizette a szállásukat. Ott töltötték a vasárnapot, majd tegnap kitessékelték őket a szállóból. Meg kellett várniuk a hétfőt: akkor van autószerviz. Meg kellett várniuk sorukat, mert nincs sürgősség. Délután megállapították, hogy (anyaghiba miatt?) letört egy darab a motorból, és bedarálta a rendszert. A kocsi ezért motorcserés. Ára 6000 €. Annyiért már ép kocsit lehet kapni. Próbáltak venni helyben, de megfelelő méretűt nem árusítanak. Mivel Elvira korábban felvette a kapcsolatot saját szüleivel, és nászuram, Feri készségesen vállalkozott arra, hogy helyben bérelt kisbusszal értük menjen, Éváék elfogadták ezt a szép gesztust. Feri tegnap 17-kor tudott indulni, éjfél körül cuccoltak át, s reggel hét után átlépték a magyar határt. Idefelé a megegyezésüknek megfelelően vejem vezetett, hogy Feri is pihenhessen a hajsza után. A kocsi sorsa még bizonytalan. A következő mondat törölve, mert már módosult az, amit folytatásként gondoltam. Telefonált Éva, hogy iszonyú fáradtak, s vonattal érkeznek ide kora délután. Két kocsival megyünk eléjük. A többit szükség szerint közöljük. Nekem ez azt jelenti elsőre, hogy az esküvőre is két kocsival megyünk. De ez még soká lesz.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr986510051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása