Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.28. 07:17 emmausz

Programütközések

Olyan hihetetlen, hogy feleségem is befejezi a hivatalba járását. Holnap lesz utoljára, hogy vele kelek, hogy autóval kivigyem a HÉV-megállóba. Bármibe lefogadom, hogy hiába fekszem le este 11-kor, s hiába nem kell fél hat körül ébrednem, hogy vele kelve 6.10-kor induljunk lefele. A kelésem ezután is félhatkor lesz, legfeljebb nem megyek sehová, csak teszek-veszek a lakásban, olvasok vagy írok. Egyelőre nem látszik, hogy mivel fogjuk tölteni a napjainkat együtt. Majd kikérdezzük közeli ismerőseinket, barátainkat, akik régóta élik páros nyugdíjas éveiket, hogy miféle rutinok mentén folyik le egy-egy napjuk. Unokáznak? A tévé előtt ülnek, vagy a rendelőintézetek padjait koptatják? Beszélgetnek? Vitatkoznak? Utazgatnak? Majd megtudjuk, egyelőre a jövő zenéje. Elég a mának a saját megoldandó problémája. Ma nincs különösebb, csak összecsúszott két program. Mindkettő ajánlat sebtében érkezett, az egyik rokonlátogatás, a másik pedig nálunk tartandó. M és E ma négy éves házasok. Nálunk, velünk szeretnék megünnepelni. Persze a másik programot kértem elnapolni – úgyszólván az utolsó percben. Egyeztetési gondok mindig adódhatnak. Szombaton pl. várnának Máriaremetén, de itthon lesz programunk: a szomszéd lányának esküvője, amelyre hivatalosak vagyunk, s utána sógorom névnapja, sógornőnk születésének kerek évfordulója. Még némi ajándékról is gondoskodni kellene, hátha örülnének valaminek.
Összefoglaló az MTörv 31-hez. Mózes 120. Úgy is érzi magát: „nem vagyok képes tovább jönni-menni”. Átadja a vezérséget Józsuénak az Úr rendelése szerint. Leírja, majd felolvassa a parancsolatokat s a lelkükre köti, hogy a frigyláda mellett őrizzék. Bemegy a frigysátorba Józsuéval, ahol az Úr értésükre adja, hogy Mózes halálát alig várja ez a nemzedék, utóbb tartása megroppan, s más isteneknek hódol. Ezért meg fogja őket leckéztetni. Az Úr utasítja Mózest, hogy írja le prófétikus énekét és tanítsa meg a népnek, hogy amikor eljön az ideje, tudatosítsák, mit miért kaptak, amikor az Úr tetszése ellenére cselekedtek. Közöm. Frigyládánk a saját lelkiismeretünk. Oda van bevésve mindaz, amit az Isten kíván tőlünk. Mi pedig hol azt cselekedjük, hol vele ellentéteset. Kísértetiesen ismétlődik a jelenet később a nagy rendalapítók halála közeledtével. Assisi Szent Ferenc még élt, amikor ellentét támadt követői között a regula szigorúságát illetően, és táborokra szakadtak. A közösségek születése mind hallatlan lelkesedéssel indul, majd az alapító egyéniség távozásával kétségek támadnak. Ezért hivatkoznak a mozgalmak az alapítóra unos-untalan. Azt mondta Chiara Lubich, azt mondta Kentenich atya, azt mondta Emődi Laci bácsi, stb. Ami pedig Mózest illeti, elhiszem, hogy 120 évesen nem volt kedve és ereje továbbcsángálni. Én csak 68 vagyok, de nekem sincs igazán érkezésem a nagy jövés-menéshez. Folytassa Józsue.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr396643565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2014.08.30. 11:04:25

A napi páros rutin magától kialakul majd, ámbár nektek a nagy család okán (is) olyan sok feladatotok, tennivalótok van és lesz... nem hiszem, hogy mesterségesen kellene majd elterveznetek a napjaitokat. Kívánok mindkettőtöknek örömteli, aktívan pihentető, kellemes nyugdíjas napokat-hónapokat-éveket!
süti beállítások módosítása