Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.09.10. 10:24 emmausz

Szuri

A mai mise szentleckéje jól példázza azt, hogy a Bibliából nem szabad egy-egy mondatot kiragadni, hanem az egész szellemét befogadni. Azt hiszem a Bölcsesség könyvében olvasható: Nincs Isten. Ez egy kiragadott ítélet. Ám a szelleme megváltozik, amint a mondat folytatását is olvassuk – mondja a balga. A mai leckében egy páli kijelentés, „aki nős éljen úgy, mintha nem lenne felesége”. No, ezt se sokan idézték még jelmondatként. Arra lehet gondolni, hogy Pál úgy vélte, hogy arra a kis időre mindek gyötörnék egymást a párok, amíg tart az élet. A szüzeknek tanácsolja: Maradjanak meg állapotukban: „A házasokat sok testi nyugtalanság gyötri, s én meg akarlak kímélni benneteket.”
A két állapot úgy hasonlít egymáshoz, mint a dinnye a körtéhez. Más mind a kettő. Ifjúkoromban másképp fogalmaztak: A házasság olyan ketrec, amibe a kint lévők bekívánkoznak, s megfordítva. Nem mindenkinek való, de a legemberibb kötelék, a létező összes között. Hogy több-kevesebb kínnal jár? Tessék már mondani, mi nem jár több-kevesebb kínnal?  
Ma reggel éhgyomorra, gyógyszerbevétel és kávé nélkül elügettem kontroll-laborra. Mindjárt huszonötödjére sorra kerültem. Előttem két szüleje egy kisgyereket vitt be, aki éktelen ordításban tört ki. Mi odakint a nyitott ajtón keresztül minden kiáltását hallottuk és mosolyogtunk. Ez a gyerek még nem érti, hogy miért jár több-kevesebb kínnal az élet. Ilyeneket kiabált: Hagyjanak! Nem akarom, hogy megszúrjanak! Majd: Hagyják abba!!! S még néhány percig sírt, hüppögött, majd a színes papírmatricák csábítása lekötötte figyelmét és elcsendesedett. Én szívesen megosztottam volna a többiekkel: Ez a gyerek mindnyájunk helyett ordított. Ki a fene szereti, ha megszúrják? Persze csendben maradtam.
Hazajőve a szomszédból hallom egy gyerek kétségbeesett kiabálását. Tán nem akart bölcsibe menni? Ugyanoda lyukadok ki:
Tessék mondani, melyik életkor nem jár több-kevesebb kínnal?
Összefoglaló a Józs 12-höz. Sorolja, hogy a Jordántól keletre mettől-meddig terjed a honfoglaló harcok során megszerzett föld. Majd említi a Jordánon inneni (nyugati) városok neveit, amelyeknek a királyait megölték. Ezek száma 31. Közöm. Napjainkban a népirtás, a gyengébbek megbecstelenítése, megalázása, kínzása, megölése hihetetlen mértékben megismétlődik. A közben eltelt évezredek ellenére. Az ember nem tud rá másképp gondolni, mint a Jelenések könyvében található homályos utalásokra a jövőt illetően. Pál szava megáll itt: „amikor elhatalmasodik a bűn, túlárad a kegyelem”. A Jelenések könyvében a Napba öltözött Asszony vívja a csatáját a sárkánnyal, amely bizony mintha ma is csapkodna a farkával. Ezt egy magyar látnokasszony úgy látja: Mária Szeretetlángja megvakítja a sátánt, noha ma az ezt megelőző folyamat látszik. A gonosz hatalmának a terjedési kísérlete, amely vérrel, könnyel, mérhetetlen sok ártatlan ember szenvedésével jár.
A most következő vasárnapra az egész világ összes jóakaratú embere meg van hívva, hogy saját szavaival kérje a gonoszság minden megnyilvánulásának a megállítását.           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr836685331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása