Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.11.22. 11:23 emmausz

Gőzöm sincs

A reggeli mise után azonnal az üzletközpontba indulunk. Már akkor unom, amikor elindulunk. Nincs kedvem mindent megnézni, megtapogatni, mégis visszatenni, a sose volt újdonságoktól meghatódni. Kérem szépen, én férfi vagyok, vagy még inkább – a csak magyarban létező szóval – bácsi: Miklós bácsi. Fontos megjegyezni, milyen színű ruhában vagyunk, mert gyakorta szem elől tévesztjük egymást. Ilyenkor némi célt kap az idő múlatása. Én keresem őt, ő keres engem. Egyszer bemondatott a hangosba, mert azt hitte, hogy el vagyok veszve (második gyermekkor), pedig kettőnk közül nem én voltam elveszve. Végig tudtam, hogy hol vagyok, s csodálkoztam rajta, hogy ő nem tudja, nem vesz észre. Mindegy, bemondatta a nevemet, s ez nekem feltűnt. Találkoztunk.
A bevásárlóközpontok egyébként a párkapcsolatokat megpróbálja. Alighanem külön viselkedés-lélektana van. Hány morgó férfi sodródott el mellettem, aki dühösen reagált felesége vásárlási szokásai miatt. Hány férfit idegesített, hogy mi legyen hétvégén az ebéd? Ma én is megkérdeztettem. Mondom: gőzöm sincs. Szegény asszonykám ettől nem lett okosabb. Viszont panaszkodtam neki, hogy fáj a hátam. Majd beszakad. Biztosan idegi alapon – tettem hozzá. De hát idegi alapon ugyanúgy fáj, mintha nem idegi alapon fájna. (Sőt. Ha nem az idegek játéka volna, egyáltalán nem tudna fájni a hátam.)
Ami vár még rám ilyenkor, szombaton, az a lakás porszívózása, majd saját magam portalanítása, tisztába tevése. A porszívózással úgy vagyok, mint J. London öreg bokszolója, az Egy tányér leves c. novella hőse, aki az egyes menetek végén úgy intézte, hogy az ő sarkánál fejeződjenek be, s neki csak le kelljen rogynia rövid pihenőre, a saját székére. Én meg a porszívónak csak a madzagját húzom ahhoz az elosztóhoz, amelytől indulva minden sarok elérhető a lakásban. Majd a porszívót tároló helyiségben kezdem a munkát, ott is fejezem be. Csak vissza kell „szívni” rolóval a kábelt, és kész.
Ameddig képes vagyok a lakás összekotrására, addig megérdemlem a nyugdíjamat. Később is megkapom tán, a társadalombiztosítás rendszeréből következően.
Összefoglaló a 2Sám 7-hez. Nátán próféta által üzeni Dávidnak az Úr: „Te akarsz nekem házat építeni,... aki elhoztalak a legelőről,...hogy népem fejedelme légy. Veled voltam minden vállalkozásodban... Utódod atyja leszek, ő meg a fiam lesz.” Dávid hálaimát mond e szavakért. „Ó, Uram, Istenem, nincs hozzád hasonló senki...” Közöm. Dávid kedveltje az Úrnak, mégsem hagyja, hogy ő emeljen templomot neki, majd csak fia, Salamon teheti meg. Még egy nagy jelentőségű, ám homályos célzás hangzik el: „Utódod atyja leszek, ő meg a fiam lesz” – mintegy az első utalás a Krisztusra (Krisztosz = a Felkent).

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr356923227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozsa T. 2014.11.22. 12:13:23

Mick, a "Mi legyen az ebéd?" afféle segélykérés... Idegesíti a férfiakat, de a nőket még jobban! Azt is jelenti néha: "Annyit legalább megtehetnél, hogy ötletet adsz!" Nekem legalábbis a kitalálása volt a legfárasztóbb...

emmausz 2014.11.22. 12:51:11

Egyszer egy asszonyka megkérdezte, hogy mit főzzön. Mondom neki: - Lecsót. - Annak nem most van a szezonja.
- Aha - így én. Azóta tartózkodom a tanácsadástól.
Egyszer meg összeírtam, jó 100-féle ételt. ezekről tudtam, hogy bármikor el tudjuk készíteni. Volt köztük leves, feltét tudom is én, mi.
Mivel a gép egy mozdulattal abc-rendbe vágta az anyagot, így szortíroztam őket egy a/4-es lapon.
Mutatom elkészült művemet.
Úgy kellett volna, hogy levesek húsok, köretek sütemények saláták stb.
Magam úgy véltem: jó, ahogy van. Ám így nem felelt meg, soha senki nem használta. Később számon kéretett rajtam, hogy hol a papír? Lehet, hogy eldobtam, valószínűbb, hogy elkallódott. A gépből is egy idő múlva. Azóta nem foglalkozom a menüvel.
Ma is azt vélem, jó, ha ki-ki egy lapra felteszi, mit tud főzni, sütni. Ránéz és egy percen belül tudja, mit főzzön.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2014.11.25. 09:16:49

"Egyszer bemondatott a hangosba, mert azt hitte, hogy el vagyok veszve" - bocs', de ezen most akkorát nevettem! :)))

emmausz 2014.11.25. 13:08:27

Ági! szívből örülök a jókedvednek.
:)
süti beállítások módosítása