Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.01.22. 07:30 emmausz

Papucsok, porszívók, partvisok, pomponok, mopok

A papucsokat sose szerettem, s csak az alliteráció kedvéért emeltem a címbe. A Zászlónk c. ifjúsági lap paródiájába viszont írtam a lap Partvis c. rovatáról egy cikket. Csakugyan a partvisról szólt. Annak egyetlen előnyét minden más koszelhárító szisztémával szemben abban láttam, hogy egyedül a szőrpartvis alkalmas eszköz arra, hogy a plafonról úgy szedje le a szúnyogot, hogy az ne vérezze össze a festést, de a szőrök között megtapadva már döglöttként érkezzen, vagy szétnyomható állapotba kerüljön. A partvis hátránya, hogy a szemetet lapátra szeded, s tapasztalod, hogy x húzás után is marad egy vonal a por maradékából. Ez idegesítő.
Két eszköz válthatja ki a partvist: a porszívó (sok próbálkozás után egy erős Bosch gépnél kötöttük ki): és a nyeles mop. Utóbbit 1992-ben hoztam Münchenből. Rápattintós pamut mop volt nyéllel, vödörrel, benne öblítő kosárral. Évekig elvoltunk ezzel a készséggel. Azt hiszem, Vileda váltotta fel a pamut mopot, a többi maradt. Annak idején a Szent Margit Kórházban találkoztam a hosszúkás bújtatós moppal, elég sokat tartózkodtam ott ahhoz, hogy a vele való dolgozás praktikumát megismerjem. Vettem egy ilyet, de valamiért ez itthon nem tetszett, ezért egy tisztítószer-tartályos kivitel rendeltetett interneten. Ám az se tökéletes. Nehézkes és lassú vele a munka. Az újabb próbálkozás eredménye, a ma érkezett mop, a mopok királya, amelynek az öblítőszerkezete centrifugaként működik, és amelynek a kétségtelen előnyeiről a tévé zsonglőre pillanatok alatt meggyőzött mindenkit. Most itt van, egyelőre sunyin meghúzódik a mellékhelyiségben. Érdeklődve várom, hogy elérkeztünk-e a padlótisztító mopok tökéletes változatához, vagy jövőre napelemeset hoznak forgalomba. A teljesség kedvéért megjegyzem még, hogy időközben kísérleteztünk egy elektromotor által forgatott műszálas portalanítóval. Abban az lett volna a zenebona, hogy nem nekem kell irányokban huzigálni a műszálas pompont, hanem bekapcsolásra végez körkörös mozgást a masina. Kb. két hétig működött a motor. A drótnyelet rángatva biomechanikus úton továbbra is használhatjuk a szép színű szintetikus pompont. Kedvünk szerint berreghetünk hozzá.
Összefoglaló a 2Kir 24-hez. A dolgunk most se könnyebb, mint eddig volt. Nehéz megjegyezni a különféle királykák számunkra hasonló és semmit se jelentő nevét. Tehát kitartást. Ott tartunk, hogy Jojakim uralkodik Júdeában 609-598). 25 volt, amikor király lett, és 11 évig ült a trónon. Gonoszkodott. Utóda fia, Jojachin lett.Ő néhány havi uralkodás után Nebukadnezár foglya lett, Babilonba hurcoltatott, s vele a jeruzsálemi templom minden értékes kincse. 10 000 fogoly, 7000 vezető, 1000 mesterember került Babilonba. csak a földműveseket hagyta Júdeában. Nebukadnezér (alias Nabukadonozor) letette jojachint, s nagybátyját, Mattanját ültette trónra, akit azonnal átnevezett Cidkijának.  Cidkija megpróbált leválni Babilonról. Folyt. köv. Közöm. A Biblia kinyilatkoztatja az isteni törvényt. A hatalom az Úrtól származik. ezért minden hatalmasság felelőssége is nagy. Lelkiismerete szerint kell az alattvalók javát szolgálnia. A hatalommal való visszaélés előbb-utóbb megbosszulja magát. A következő, egyben a 2Kir könyve utolsó fejezetében magunk is tapasztalhatjuk a történések sorsszerű kimenetelét.          

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr597096701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.01.22. 08:35:24

"Kedvünk szerint berreghetünk hozzá." :)))

Klári Bodó 2015.01.22. 08:41:05

Azt berregem hozzá, hogy a Margit kórházi húzogatóst megvettem, és itthon nekem sem kényelmes. Kicsi a tér és sok akadályt kell kerülgetni. Nem praktikus.
Ha meglesz a napelemes, szóljál! :)
süti beállítások módosítása