Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.08. 21:40 emmausz

A víkendről dióhéjban

Előre csak a próféták látnak. Mivel előre nem tudom, hogy betörnének-e a lakásunkba, ha  írnék arról, hogy idegenben töltjük napjainkat, inkább lemondok továbbra is az események előre való közléséről. Visszafelé már bátrabb vagyok. Pl. most is azt konstatáltuk, hogy nem járt idegen, illetéktelenül behatoló személy gondosan lezárt lakásunkban. Utólag már készségesen írhatok róla, hogy Mosonmagyaróvárra látogattunk odaszakadt palántáinkat megnézni, velük elbeszélgetni.
Tettük azért, mert Ágoston életében először 11 éves lett. Volt ott ajándék, torta, napsütés, kertlátogatás, piaristáknál mise.
Közben érkezett a hír, hogy Öcsénk továbbra is beteg. Remélhetőleg lassan gyógyulgat.  
Meg az a hír is most érkezett, hogy sógorunk apja elhunyt. Idézek egy eredeti gondolatot a partecédulából: „A Szeretet és a szeretett története folytatódik!” Igen, így valahogy szól a katolikus (azaz mindenkinek szóló) üzenet.
Míg kotorászok az e-maliek között, rábukkanok a Pilis-kőhegyi kirándulás képeire. 105 fotó készült Robi és Kati jóvoltából. Miklós és Elvira is bőven felbukkan rajtuk két fiacskájával. Köszönet érte, hogy megosztották szép élményeiket.
Már igazán csak egyet kívánok említeni, egy felkérést – öt éves kihagyás után. Egy felkérést recenzió-írására. Fog az menni.
Én meg a fogászhoz fogok menni, mert relatív téraránytalanság keletkezett vendégfogaim és a szájüregem között. Van ez így.
Magam sem unatkoztam, mióta hazajöttünk: kb. ugyancsak 100 fotó készült a hét végén. Majd csepegtetek belőlük fb-oldalamon kóstolót. Ma, meg még néhány napig.
Összegfoglaló a 2Krón 28-hoz. Acház Júda leggonoszabb királya 20 évesen kezdi uralkodói pályafutását és 16 éven át hadakozik az Úr ellen. Viselkedésében, mert pogány bálványoknak áldoz, saját fiait is megégetteti. Az arám király segítségét igényli. Áldoz a damaszkuszi istenségeknek. Jeruzsálemben több oltárt emeltet saját magának. Hadakozik Izrael ellen, amely úgy megveri, hogy 200 000 nőt, gyermeket ejt fogságba. Ám egy Oded nevű próféta eredményesen közbenjár érdekükben, s hazabocsátják őket Júdába. Acház Ajándékot küld az asszír Tiglatpilezernek, aki segítségét ígéri, de hiába hadakoznak az Úr ellen: Megalázza Acházt. Utódja Hiszkija lett. Közöm. Nem új ez a magatartás. Behódolok, fizetek, de szövetkezz velem. Nem győzöm számolni, hogy Júda hányadik királya veszti el a fejét, és kezdi a bálványokat tisztelni, sőt magát tömjénezni. Hogy nem értettek a szóból? Persze mielőtt elítélnénk őket, jól tesszük, ha magunkba nézünk. A velemkorúak még emlékeznek az első parancsolatra: „Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!” Ezt hagyta örökül Mózes a kőtáblák első kitételeként. S ezt vetették el az öntelt uralkodók. Vajon hol tart ma a parancs végrehajtása? Hogy állnak hozzá a népek vezetői és hogy állunk mi az első parancshoz? Vagy fel volnánk mentve alóla? Alig hiszem. Nem jött el egy újabb Mózes, hogy újabb kőtáblákra egészen más szövegeket írjon.    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr597252443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozsa T. 2015.03.09. 19:51:55

Különösen két momentum kelt bennem visszhangot, Mick: én se harangozom be előre a Neten, ha készülök valahova!

A másik: a fogorvos, ajaj... (egyrészt a fájdalom, másrészt az ára miatt...)

emmausz 2015.03.09. 21:11:02

ad 1 Jobb a békesség.
ad 2. Remélem, kedves ismerősöm nem rajtam akar meggazdagodni. Egyébként MO-on töredéke a fogászati beavatkozás a Fr.-nak. Érdemes a problémákat idwhaza megoldani.
süti beállítások módosítása