Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.04.23. 22:37 emmausz

Az engem (minket) megtaláló programajánlatokról

Új életet a családoknak programjaiból 3:
Házasság I. Kihagy.
Házasság II. Kihagy.
Férfi hétvége: Kihagy.
Bloggerek találkozója. Kihagy.
Nagymarosi találkozó. Kihagy.
Esküvő I. Részt vesz.
Esküvő 2. Részt vesz.
Szőnyi Zsuzsa emlékkoncert. Vonzó ajánlat. Vásáry Tamás. Cz. György. Nagy kérdőjel.
Fülemülék éjszakája Kihagy.
Nomádtalálkozó. Talán.
A fagylalt napja. Talán.
A Grál hagyománya. Kihagy.
Nagycsaládosok Orsz. Egy.-e közgyűlés. Kihagy.
Túra arborétumba, Ópusztaszerre. Kihagy.
Előadás a Horánszky u.-ban. Kihagy.

A kimozdulások statisztikája elég tendenciózus.
Tíz ajánlat eleve kihagyva.
Esetleges részvétel három.
A biztosra ígért részvételek száma kettő.
Ez nem túl sok, de nem is kevés, ha azt tekintem, hogy elég sűrűn találkozunk a két fiatalabb generációval, és ha azt is tekintem, hogy erőink fogyatkozóban vannak.
Éppen ma beszélgettünk a túlsúlyról, az egészséges étkezésről, a fogyási taktikákról. Némi akasztófahumorral azt mondhatnám: az étkezéseket kellene részben kihagyni, s akkor a programok egy részét vélhetőleg nem kellene.
Minap pl. a Duna-parton sétáltunk. Mutatok néhány ott készült fotót saját FB-oldalamon.
Összefoglaló a Jud 4-hez.
Amikor a zsidók Holofernesz betörésének hírét vették, nagyon megijedtek, és a fenyegetést komolyan vették. Megbeszélték a teendőket. Megszállták a magaslatokat, megerősítették a helységeket, hírszerzőket állítottak munkába, hogy elejét vegyék a váratlan támadásnak. Megerősítették a Júdeába vezető szoros őrzését. Eme intézkedésekkel párhuzamosan egy szívvel-lélekkel fordultak Istenhez segítségét kérve. Böjttel és imával várták sorsuk jobbrafordulását. „Minden erejükkel az Úrhoz kiáltottak, hogy ne engedje asszonyaik elrablását gyermekik lemészárlását, templomaik megszentségtelenítését.” Közöm. Amit az előző fejezetben kifejtettem, igaz erre is. Mintha megismétlődne a 2500 évvel korábbi barbarizmus. A korabeli izraeliták nem nyugodtak bele sorsukba, hanem megtettek minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy jobbra forduljon. Megtették azokat a lépéseket, amelyek e világi létük megmaradásának alapvető feltételei voltak. De egységesen és nagy bizalommal fordultak az élő Istenhez, hogy segítsen rajtuk. Imáik hitelesítéséül vezekeltek, böjtöltek. Nemde ma is hasonlókat kellene tennünk? Megjegyzem, hogy egy tucat törzsnek talán könnyebben összetartania, mint 1,2 md kereszténynek.   

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr997393366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.04.23. 22:52:10

Bloggerek találkozója? Lesz? És ha lesz, miért hagyod ki?

emmausz 2015.04.23. 23:10:09

Keresztény újságírók és bloggerek 4. találkozója lesz. Mint újságíró kiérdemesültem, s - hála Istennek - bő 15 év alatt csak két anyagomat dobták vissza. Mégis azt mondtam: elég volt.
Blogot írni szeretek, nem róla tanácskozni. Ha van személyre szabott műfaj, a blog feltétlenül az. Teljesen magamat adhatom írásaimban. A róla való beszélgetés másodlagos ügy, hiszen nem kívánok változtatni stílusomon. A meghívó szerint két előadó fog beszélni, s a többiek hozzászólhatnak. Nem vonz igazán a lehetőség. Eddig sem vettem részt rajtuk. Alighanem szűkkörű valami ez.

Rozsa T. 2015.04.24. 10:33:17

Igen, Mick, néha kihagyok 1 étkezést... (a reggelit, ha későn feküdtem és keltem) Sok mindenen "kellene" változtatnom, de...
Blogtalálkozó? Elmennék szívesen, de nem előadást hallgatni, henem megismerkedni az addig "virtuális" emberekkel!

Klári Bodó 2015.04.24. 10:58:24

A blogtalálkozóhoz: amint hivatalosozódik valami, elveszíti az eredeti szabad szellemét. Spontán összejönni az más.

Ajánlat: Ha lesz nyáron elviselhetetlen kánikula, az Agostyáni Arborétumot ajánlom pihegésre. (Közben a kocsiban úgyis be lesz kapcsolva a légkondi.)

emmausz 2015.04.24. 12:02:36

Rózsa. Jól teszed. Magamnak inkább a nyers reszelt zöldeket, gyümölcsöket gondolom, olaj, zsír és szénhidrátok kerülését szeretném. Bár nagyon beragadt egy kutatási eredmény. A mortalitásban az idős korban csupán 5% különbséget találtak a szilfidek javára. A soványak mozgékonyságát nézem sóvárogva.
Klári: Igaz, ami igaz. ...
A mi kocsink egyik nagy hibája, hogy kánikulában csak a menetszél hűt.
süti beállítások módosítása