Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.04.29. 14:56 emmausz

„Minden szupi-szuper, minden nagyon jó, ha közös a cél”

Komplikált világ a miénk
Van TAJ-számom, van kórházam, van szakorvosom, van időpontom vérvételre, van egy másik általános laborra. Van a feleségnek is. De mivel neki nincs kórháza, csak laborkérése, a körzeti rendelőbe indulunk. „Minden szupi-szuper, minden nagyon jó, ha közös a cél” – hirdeti a játékfilm. A közös cél ebben az esetben, hogy a másutt kimutatott INR-érték mellé megkapjam a vérhígító szedésének esetleges változtatását, s újabb időpontot a havi vérvételre.
Hívom a kórházbeli ambulancia mellékét: Ők az adataimmal semmit nem tudnak kezdeni. (Dehogynem tudnának: pl. az orvosnak megadhatnák e-mailszámomat, telefonszámomat, s a laboreredményt.) Nem teszik, de a szakorvos mellékét megadják. Még megjegyzik, hogy pillanatnyilag vizsgál, talán délután el lehet csípni az irodájában (talán fel is veszi a telefont), holnap alighanem nem dolgozik.
Ez így elég bonyolult. Nemde?
Próbálom a melléket, persze néma marad.
Lehet, hogy beballagok holnap egy borítékba vágva az eredményt, és az ajtajára tűzöm, ha csakugyan nem dolgozik. Majdcsak reagál valamit. Ír egy mailt, vagy felhív, ha másképp nem lehet elérni.
Összefoglaló a Jud 9-hez. Judit imádkozik az Úrhoz, s hathatós segítségét kéri, hogy megelőzze Holofernesz támadását, aki az Istennel szövetséget kötött nép megalázására tör. Judit kér, rimánkodik, bizonykodik, példálódzik, s végül felfedi imában, hogy mit is kér: „Adj csalfa nyelvet, hogy összezúzzam azokat, akik kegyetlen tervet szőttek szövetséged ellen... Segíts, hogy az egész nép megtudja, te vagy az Úr.” Közöm. Judit csakugyan csalfaságra készül, gyilkos csalfaságra. Egyelőre csak a krimi elején tartunk, de nemsokára meglesz a gyilkos is, az áldozat és tettének minden folyománya kibontakozik. A csalfa terv nem először fordul elő az Ószövetségben.
Rubennel hál el, aki gyereket szeretne tőle, de kilétét nem fedi fel.
Dávid eltéteti láb alól a hettita Uriást, Batseba miatt.
Jákob csalfaságot követ el vak apjával szemben. Így lett elsőszülötti áldásának a birtokosa.
Barátságot mímelve körülmetélik egy város lakóit az izraeliták, majd a lábadozókat megölik.
Jákob kétszer lehúz hét évet, hogy kedvesét feleségül vehesse.
Nem sorolom tovább.
Nehéz pontosan érteni, hogy mikor tűrt, mikor nem a cselhez folyamodás, a trükközés.
Kétségtelen, hogy Isten a rosszból is tud jót eredeztetni.
Most maradjunk ennyiben.                 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr127411592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása