Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.08.12. 09:55 emmausz

Egy hosszúra nyúlt polgárpukkasztás

Csak a humor és a nyomor el ne hagyjon – mondta Jáki, húgom apósa (RIP). Itt nem humpor és nyomor, hanem hőség és sziget fesztivál van. Mindkettő elhagyhatna. Sziget? Ki tudja, hogy már hányadik. Ha polgárpukkasztó felfordulás a célja – nyertek: „Pukk.” Utálom.
***
Deske sokszor magvasakat fogalmaz meg vagy idéz. Mivel az én blogom nem az ő blogja, s az ő blogja nem az enyém, csak olykor-olykor orozom el egy-egy mondatát. Idézem tehát D.-t, aki idézi Nüsszai Szent Gergelyt (Kr. u. 335-393): ne tusakodjék a test és a lélek egymás ellen... uralkodjék szívünkben a béke... egy legyen az, ami eddig kettő volt... A béke nem más, mint két ellentétesnek az összhangja.” Erre a gondolatra is fel lehet fűzni egész hátralévő életünket, a jószerével összegezés korát.
***
Jelenleg néhány unokánknak rövidebb-hosszabb időre hasznára lehetünk. Itt próbál hűvösséget találni a két móvári. Gyakorta találkoznak a helyiekkel. Mióta itthon vagyunk mindketten, jelen lehetünk a fiatalabbaknak. Ha kell, vagyunk. Most éppen négy uncsika próbál egymással valahogyan játszani. Holnap egyikük keresztanyja, Luca fogja kézbe őket. Ismer valamiféle játéktermet, ahol minivilág elevenedik meg a gyerekek kedvére. Aztán péntek, aztán vége a hétnek.
***
Nem tudom, mióta tört ki a Mása és a medve sorozat-őrület, de Levi oda van érte. A sorozat sok részes, mégis majd mindegyiket látta már. Rápillantok a nézőszámlálóra, s nem akarok hinni a szememnek. Mi vagyunk a 114 millió 574 ezer 887.-dik látogatója. ekkora számot soha nem láttam eddig egyik youtube felvétel mellett se.
*** 

A meteorológiai helyzet olyan, hogy mint ahogyan a csúszózsaluzást, szakaszosan emelgetik, úgy tologatja az országis tisztiorvos is a hőségriadó végének napját egyszerre két három nappal messzebbre. Egyszerűbb volna kimondani, hogy a hőségriadó állandó a klímaváltozás miatt, és ha egyszer merő véletlenségből mégis véget ér, örüljön neki mindenki és csóválja a farkát.     
7. ZSOLTÁR. AZ ÜLDÖZÖTT IGAZ IMÁJA (Dávid gyászéneke, amelyet az Úrnak énekelt a benjaminita Kus felett.) „Uram, Istenem, hozzád menekülök, ments meg minden üldözőmtől és szabadíts meg! 
Nehogy mint oroszlán, valaki elkapjon és szétszaggasson. Hiszen senki sincs, aki megmentene. Uram, Istenem, ha olyasmit tettem… ha kezemhez jogtalanság tapad, ha gonoszul bántam barátommal, ha kegyelmeztem az igazságtalan elnyomónak, akkor üldözzön és fogjon el ellenségem! Tapossa el életem a földön és tiporja bensőmet a porba! Kelj fel, Uram, haragodban, ébredj fel, Istenem! Szállj szembe ellenségeim dühével te, aki szereted az ítéletet! Gyűljenek köréd a nemzetek, előttük állítsd fel ítélőszéked. [Az Úr a népek bírája.] Szolgáltass nekem igazságot, Uram, jogom és ártatlanságom szerint! Legyen vége a galádok gazságának, tedd erőssé az igazat! Igaz Isten vagy, a szívek és vesék vizsgálója. Isten az én védőpajzsom. Ő menti meg az igaz szívűeket. Igazságos bíró az Isten. Fékezi haragját, de bosszúja bármely nap fellobbanhat, ha meg nem tér az ember. Bárhogy élezi kardját az ellenség, bárhogy feszíti íját és céloz: maga ellen irányítja a halált hozó fegyvert, és nyilai tüzes büntetéssé válnak. Nézd, a gonosz fogant, tele van álnoksággal, s amit világra hoz, veszedelem. 
Gödröt ásott, kimélyítette, de ő esett a maga ásta verembe. Gonoszsága visszahull saját fejére, álnoksága fejének tetejére. De én dicsőítem az Urat, aki igazságban honol. A Magasságbeli nevének szól énekem.” Közöm.  Isten a szívek és a vesék vizsgálója. Az Isten hosszan tűrő, mert nem akarja a bűnös halálát, hanem hogy megtérjen és éljen, olvassuk majd az Újszövetségben. Itt úgy fogalmaz, hogy igazságos, de fékezi haragját, ez kb. az irgalmasság megfogalmazása kis körülírással.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr637700530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.08.12. 16:38:44

Az még hagyján, ha csak polgárpukkasztást célozna (könnyen beszélek, nem a környékrn lakom), de gyakorlatilag egy Európa közepén évente ismétlődő, legális forduljunk-ki-magunkból-minden-tekintetben funkciója is van - és elnézést mindenkitől, aki nem ezért megy oda, ámbár föl nem foghatom, hogy akkor minek. :( Azt hiszem, elsősorban az üzleti érdek tartja ezt fenn, mint annyi mást, fütyülve minden más, tartós és örök érdekre.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.08.12. 16:39:56

@exbikfic: ... és persze értékre, ezt lehagytam a végéről.

emmausz 2015.08.12. 20:45:04

Egyetértünk. Olyan ez a színvonal, mint a legtöbb tévéadás, mint a Blikk újság, mint az internet jelentős része.
O tempora, o mores!
süti beállítások módosítása