Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.08.28. 11:11 emmausz

Ússzunk együtt!

Kész a kommentár. Kopnak a feladatok. Kopunk mi is ketten, a hús-zsír diéta máris érezteti hatását. Reggel végignézve ismerőseinken Tóninak, Áginak, Gabinak (ő nem volt ott) kapásból szólhatnánk, hogy térüljenek, forduljanak, s megváltozik az életminőségük. De vajon lenne-e elég hitük hozzá, hogy a társadalmilag elfogadott ételpiramist felborítsák. Vállalnák-e azt, hogy úgy étkezzenek, mint egy prémvadász, egy rénszarvas pásztor, egy természeti nép tagja, aki gondozott állatai húsán él, s forrásvizet iszik hozzá?
Mi hozzáfogtunk.
Lecseréljük fagyasztónk, hűtőszekrényünk élelmiszereit az új medicina szerintiekre. Szénhidrogénjeinket, tejtermékeinket nyers, füstölt, sózott húsokra-zsírokra, rengeteg tojásra és mindig elérhető töpörtyűre, ami csemege, ha nem bírunk magunkkal.
Nincs fagyi, nincs üdítő ital, némi gyümölcs van és máj a benne tárolt rengeteg vitaminnal.
Cukor nincs, liszt nincs, kenyér nincs, csoki alig, gyökérnövények többféle,
krumpli nincs, rizs nincs, bab sincs, borsó sincs és lencse sincs.
Senkit nem akarok cukkolni, de cukkini van, némi sárgarépa, retek, uborka, hagyma, s fűszerek számolatlanul.
Egészségünkre.
A ti egészségetekre is.
Akit a részletek érdekelnek: paleomedicina.com összegezi a meztelen igazságot: Az ember szervezete egyelőre és még mindig kínlódik a szénhidrát alapú emésztéssel. Évezredek tapasztalata is kevés volt ahhoz, hogy átálljon a gabonafélék jó hatású megemésztésére és beépítésére. Így hát gyakran és fölöslegesen betegszik meg egy csomó nyavalyában. Pedig megúszhatná. Nem tudok jobbat, mint felajánlani: 
Ússzunk együtt!   
24. ZSOLTÁR. BEVONULÁS A SZENTÉLYBE
(Dávid zsoltára.) „Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és minden lakója. Ő alapozta tengerekre, és megerősítette a vizek fölött. Ki mehet föl az Úr hegyére? Ki állhat az ő szent helyén? Akinek a keze tiszta és ártatlan a szíve, akinek az esze nem csaláson jár, s aki nem esküszik hamisan. Az Úr az ilyet áldja meg, Istenétől, gyámolától megkapja jutalmát. Ez lesz a sorsa a népnek, amely őt keresi, amely a te arcodat keresi, Jákob Istene. Emeljétek föl fejeteket, kapuk, ősi kapuszárnyak, táruljatok, hadd vonuljon be a dicsőség királya! Ki a dicsőség királya? Az Úr, a hatalmas és erős. Az Úr, a harcban verhetetlen. Emeljétek föl fejeteket, kapuk, ősi kapuszárnyak, táruljatok, hadd vonuljon be a dicsőség királya! Ki ez a dicsőség királya? A Seregek Ura a dicsőség királya.” Közöm. Bennem egyfajta szent révület képét idézve szólalnak meg ezek a felhorkanások, költői kérdések: Ki a dicsőség királya? Ki állhat az ő szent helyén? Dávid kifejti, ki is Jahve. A hatalmas és erős, a harcban verhetetlen. Ki állhat szent helyén? A tisztakezű, az ártatlanszívű, az egyenes gondolkozású. Röviden: az igaz. Az Újszövetség nyelvén: a szent. Az ilyet áldja meg az Úr. Hozzáteszem, erre az életre hív a jó Pásztor. Kövessük őt.

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr757740534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.08.28. 21:27:35

Elolvastam a paleo-ketogén (ha jól írom) elveit és gyakorlati megszorításait. Meggyőző, de nem hiszem, hogy vállalni tudnám. Minden elismerésem a tiétek!

emmausz 2015.08.28. 22:42:57

Kedves Tőled. Mi is szorongunk, hogy vajon képesek leszünk-e hosszan váltani. De hát tényleg: Mit nem adnék, hogy ha fogynék...
Nem találtam mást.
Nyiff-nyaff. Ez még a tejtermékeknek se kegyelmez.
Időnként majd beszámolok tapasztalataimról.

Klári Bodó 2015.08.28. 22:57:04

Biztos menni fog, hiszen együtt könnyebb. :)

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.08.28. 23:03:57

És mondd, a koleszterinszinted mit fog szólni a zsírokhoz, húsokhoz, tojásokhoz, májhoz??? A tejtermékek megvonásáról már nem is lamentálok, dehát a korunkbeli csak-lélekben-fiatalok csontállomány vesztése, stb. stb.... Szóval, csupa kérdés vagyok eme üggyel kapcsolatban, ne haragudj meg érte, tényleg.

emmausz 2015.08.29. 07:21:42

A kutatóorvos állítja, hogy a koleszterin szükséges az emberbe, mert a hormonok alapanyaga. Szintjének semmihez nincs köze (vö. alacsony vagy vagy magas, na és...) Kutatásai során koleszterint adott nyulaknak, s azok belehaltak, a kutyák meg röhögtek rajta. Az amerikai kutató adatokat hamisított, a gyógyszergyárak léptek és elindult a hajsza a koleszterin ellen. Az USA-ban már belátják a gixert. A kol-.csökkentő viszont rákkeltő. A tejtermékek növekedési hormonja káros az emberre, hozzájárul a csontritkuláshoz a látszat ellenére, kutatási eredmények igazolják. Én meg elhiszem, mert eddig is ezt tettem. Sajnos a gyógyszeripar érdeke egészen más, mint a betegeké. A világ egyik legnagyobb biznisze. A vegyszerek általában sem hiányoznak az embernek (tartósítók, ízfokozók stb.) Bonyolult az ügy, bonyolult az emberi szervezet. Azt tudom, hogy húsdiétával már korábban 25 kg-t ledobtam. Sajnálom, hogy nem folytattam akkor.

emmausz 2015.08.29. 07:23:42

Pontosítanom kell: Egy amerikai kísérletezett nyulakkal és kutyákkal.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.08.29. 16:04:50

Ezek közül kettővel egyetértek. Az egyik: a koleszterincsökkentő sztatinok nagyon veszélyesek, csak ezt az itteni orvosok nem hajlandók elismerni. pedig a világ más részein már évek óta komoly tudományos konferenciákat tartanak kifejezetten a sztatinok (mellék)hatásairól. A másik pedig: a gyógyszeripar érdeke egészen más, mint a betegeké, sajnos, ez így van.
A többiről nem érvelek, de őszintén kívánom, hogy sikerrel járjatok és főleg, hogy ne legyen károtokra a módszer.
süti beállítások módosítása